Вход
София
Времето в София -7 o C

НАП с важна информация за декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2020 г.

НАП с важна информация за декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2020 г.

на 20.10.2020
8501
0
НАП с важна информация за декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2020 г.
Автор: ПИК
20.10.2020
0
8501

Предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън тези по трудов договор, и са задължени по закон да удържат данък, подават декларации до 31 октомври за дължими данъци за третото тримесечие на 2020 г. Тази година 31.10 е в неделя затова крайният срок за деклариране и плащане се удължава до 2 ноември.

Фирми влязоха в „черните списъци” на НАП

Фирми влязоха в „черните списъци” на НАП

Фирми от Пловдив и региона влязоха в „черните...

на 19.07.2020

Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци. Авансовият данък за доходите от наем, от друга стопанска дейност и за паричните доходи от други източници, удържан върху доходи, изплатени през третото тримесечие на 2020 г., също се декларира в срок до 2 ноември 2020 г.  Формулярът се подава и от физически лица, ако предприятието или самоосигуряващото се лице – платец на дохода, не е задължено да удържа и съответно да внася данък. Дължимите данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е придобит доходът, като за доходи от наем или от друга стопанска дейност, придобити от физическите лица през третото тримесечие на годината, срокът съответно е 2 ноември 2020 г.

Декларация за дължими данъци се подава в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически и юридически лица (например върху възнаграждения за технически услуги, доходи от лихви, авторски и лицензионни възнаграждения и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, разпределени на местни и чуждестранни физически лица, на чуждестранни юридически лица (в случаите, когато данъкът е дължим) и на местни юридически лица, които не са търговци, включително общини.

Информация за попълване декларациите и внасяне на суми към бюджета, може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg  или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по тарифа на съответния оператор/. 

Сподели:
свързани новини
СЛЕД ПРОМЕНИТЕ В ДАНЪЧНИЯ КОДЕКС: Глоби до 8 бона, ако шикалкавим пред НАП СЛЕД ПРОМЕНИТЕ В ДАНЪЧНИЯ КОДЕКС: Глоби до 8 бона, ако шикалкавим пред НАП
Сериозни глоби, които стигнат до 8000 лв., ще бъдат...
на 14.08.2020
ШОКИРАЩО: Касова бележка за платени кеш над 7,6 милиарда лева смая НАП ШОКИРАЩО: Касова бележка за платени кеш над 7,6 милиарда лева смая НАП
Касова бележка за 7 650 748 661 лева шокира НАП....
на 07.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19003
архив

Мъжки кит, плувайки около женския, казал укорително: - Колко страни, стотици екологични организации, видни политически лидери, милиони хора - всички те се стремят нашият вид да оцеле, а ти ми казваш, че те боли главата

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
ПОДВИГ: Турците мъчили много свети Христо, но той не предал българската вяра
x