Вход
София
Времето в София 0 o C

НАП удари с акт спортен комплекс край Пловдив

НАП удари с акт спортен комплекс край Пловдив

на 21.07.2019
9212
2
НАП удари с акт спортен комплекс край Пловдив
Автор: ПИК
21.07.2019
2
9212

Спортен комплекс „Тракиец” в Житница се сдоби с акт от 500 лв., след констатирани нарушения от страна на данъчните от Пловдив, съобщава „Трафикнюз”.

Служители на приходната агенция са влезли в заведението до плувният басейн. Направена е покупка, а след това е започнала и проверка. Извършена е „стоп каса”, от която става ясно, че има разминаване между отчетената сума по касов апарат и наличност в касата. Несъответствието е било от 36 лв. Фактическата наличност била 123.74 лв., а според фискала наличните средства били в размер на 87.70 лв.

Данъчните съставили акт на фирмата, а след месец на управата било връчено наказателното постановление. В него бил описан и размерът на санкцията – 600 лв.

Фирмата подала жалба за отмяна на постановлението в съда. Като мотиви са описани, че глобата е незаконосъобразна и неправомерна. Управата разказала, че отговорността за допуснатото нарушение не била на дружеството, а на длъжностно лице отговарящо за цялата документация по касовите апарати.

В заседание в Районен съд магистратите не се съгласили с твърдяното от жалбоподателя. По думите на съдиите, действията на проверяващите са били правомерни, а фактите и обстоятелствата в наказателното постановление безспорно доказани и правомерни.

Що се касае до отговорността, според съда няма значение кое точно длъжностно лице не е регистрирало чрез операция „служебно въведени” конкретната промяна в касовата наличност. За това бездействие носи отговорност дружеството, в случая СК „Тракиец”.

Заради тези грешки  се налага глоба - за физическите лица, които не са търговци, в размер от 100 до 500 лв., или имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2 000 лв.

Тъй като обаче това е първо провинение на фирмата по тази разпоредба на закона, съдът намалил наложената в началото глоба от 600 лв. на 500 лв.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
Арести, жандармерия, хеликоптери и барети - ето това трябваше да има, ако прокуратурата и полицията си бяха на мястото
2
Не са се отчитали където трябва и затова сега предизборно банкянският Винету е разпоредил с проверки да се имитира дейност. От типа на : ВИДИТЕ ЛИ НИЙ РАБОТИМИ ЗА НЪРОДЪТ. Както винаги преди избори ТИКВУН винаги се разпорежда да се правят акции или контрабандата на наркотици ще влезе в игра или бандитите УЖКИМ ще ги заловим, а пък прокуратурата ще ги пусне, илинелегалното производство на цигари т.н. НА МАТ’ РИАЛЪТ ТРЕЕ винаги МУ СЕ ПОКАЗВА ЧЕ НИИ РАБОТИМИ а не като другити от БИ СИ ПИ ТУ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3040
архив

Някакъв човек отишъл да лови риба, и в храстите до реката намерил запечатана бутилка. Отворил я, а оттам излязъл един джин и му казал:
- Затова, че ме освободи, ще ти изпълня едно желание. Казвай какво искаш.
- Искам всичките полицаи в тая страна да са умрели, и да ги видят как плават в ковчези по реката!
- Ама защо така, някои от тях може да са хубави хора.
- Добре тогава, нека добрите да са в хубави ковчези!

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1346
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ЧЕТИВО ЗА ПАЛАВНИЦИ: Отговорите на всички твои неприлични въпроси
x