Вход
София
Времето в София 13 o C

НАРОДЪТ СКОЧИ: Над 7 хил. се подписаха в петиция за импийчмънт на Румен Радев само за 2 дни

НАРОДЪТ СКОЧИ: Над 7 хил. се подписаха в петиция за импийчмънт на Румен Радев само за 2 дни

на 12.08.2020
184700
0
НАРОДЪТ СКОЧИ: Над 7 хил. се подписаха в петиция за импийчмънт на Румен Радев само за 2 дни
Автор: ПИК
12.08.2020
0
184700

Над 7100 души са се подписали до момента в подписката за импийчмънт на президента Румен Радев, която бе активирана преди два дни. Анонсът пък е споделен от десетки хиляди. 

Най-много противници на това той да остане на поста си са от София, но има подписи от цялата страна, а и от чужбина - от Чикаго и Атина, от Австрия и Великобритания.

Основните мотиви срещу държавния глава са, че всява хаос, не зачита парламента, не спазва Конституцията и йерархията на властите, зове към метеж.

Още в началото на протестите Румен Радев се изцепи "Мутри, вън" на площада пред президентството с вдигнат високо юмрук като ротфронтовец.

Редица анализатори осъдиха действията му, които не подхождат на обединител на нацията, но и са нарушение на основния закон в републиката.

Ето какво се казва в анонса към подписката

 ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ?!

Откакто заема длъжността президент, ТОЙ успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, незачитане на парламента, неспазване на Конституцията на Република България и йерархията на властите.

ТОЙ призовава народа към метеж. Призовава за външна политика, отдалечаваща я от Европейския съюз и от водещите партньорски страни в НАТО и приближаваща я към недемократични режими в очевидно противоречие с националния интерес.

ТОЙ работи против държавата си, солидаризирайки се с главната опозиционна партия БСП(бивша комунистическа).

Тези провокации на Радев не може и не трябва да останат без последствия.

Не може на върха на държавата да има прокремълски провокатор, който вместо да обединява, да разделя нацията с хибридните си изяви.

Не може той да е главнокомандващ на въоръжените сили. Това е въпрос на национална сигурност.

С позициите си Радев ясно показа от коя страна на разделителната линия в съвременния свят стои и това не е на страната на България.

Или си за България, или си за сегашния й президент!

Среден път няма!

ИМПИЙЧМЪНТ – СЕГА!!!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34634
архив

Срещнали се двама, разприказвали се, по едно време единият попитал: - А какво прави жена ти? После се сетил, че жената е починала и продължил непринудено: - Все в същото гробище ли си е?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x