ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нарът и авокадото са в топ едно на храните, които разпалват сексуалната страст у хората. Нарът отговаря на всички характеристики на афродизиаците. Изобилства на антиоксиданти и стимулира кръвообращението.
Според проучвания редовната консумация на нар повлиява положително състояние на мъжете с нарушена еректилна функция.
При авокадото нещата са сходни. Съдържа много мазнини и още ацтеките са били наясно с мощните му свойства на афродизиак.
Всички, знаем ефекта на стридите и шоколадът, но едва ли подозирате, че и целината има подобно действие върху потентността. Тя е изключително полезна, но също така и чувствително повишава сексуалните апетити. Целината съдържа андростерон - хормон, който мъжете произвеждат и който стимулира сексуално привличане при жените.
Ароматът на чесън е спорно привлекателен, но пък въздейства върху организма ни като афродизиак. Той е богат на аргинин - аминокиселина, която предшества производството на азотен оксид. Той подпомага кръвообращението, оттам и еректилната функция.
Колкото и странно да звучи лютите чушки запалват истински пожар, освен в устата и в либидото. Лютото стимулира производството на ендорфини, ускорява сърдечния ритъм и ни кара да се потим. Защо ли и при секса се срещат тези три ефекта? Определено е предразполагащо.
Червеното вино и боровинките са суперхрани
Богатите на флавоноиди плодове като боровинките и касисът, както и червеното вино, са суперхрани за мъжете, защото предотвратяват еректилната дисфункция, съобщи в. "Дейли телеграф".
Това означава, че за по-добро представяне в леглото е достатъчно мъжете да ядат повече плодове и да пият червено вино.
Изследване на учени от Харвард и от университета на Източна Англия, продължило 40 години показа, че мъжете на средна възраст, които редовно пият по чаша вино и наблягат на цитрусовите и горските плодове, по-рядко имат еректилна дисфункция.
Рискът за проблема намалява само след три или четири порции богата на флавоноиди храна или напитки.
Флавоноидите са най-широко познати заради действието си като антиоксиданти.
От всички флавоноиди най-голяма полза в това отношение има от антоцианините в боровинките, касиса, къпините, черешите, репичките, както и флаваноните и флавоните от цитрусовите плодове.
Шоколадът също е богат на флавоноиди, но въздействието от него е по-малко.