НАСА изстреля телескопа „Джеймс Уеб“ с ракета "Ариана"

Африка

НАСА изстреля телескопа „Джеймс Уеб“ с ракета "Ариана"

5938
на 25.12.2021
НАСА изстреля телескопа „Джеймс Уеб“ с ракета Ариана
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ракетата „Ариана-5“ изстреля орбиталния телескоп „Джеймс Уеб“ от стартовата площадка „Куру“ във Френска Гвиана, предава TACC

препоръчано

Ракета „Ариана 5“ ще изведе телескопа в орбита. След това телескопът ще се премести до местоназначението си във втората точка на Лагранж за четири седмици, съобщи Европейската космическа агенция. Тази точка е четири пъти по-далеч от Земята от Луната, на разстояние от 1,5 милиона км от страната, противоположна на Слънцето.

Първоначално стартът беше планиран за 18 декември, но беше отлаган няколко пъти по различни причини.

James Webb е съвместен проект на NASA,Европейската космическа агенция и Канадската космическа агенция (CSA). Според американския интернет портал SpaceNews, НАСА инвестира 8,8 милиарда долара в проекта, ESA - 815 милиона, включително разходите за ракетата и изстрелването, CSA - 165 милиона.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК