НАСА обяви екипажа за първия пилотиран полет на „Старлайнър“ до МКС

Бомба

НАСА обяви екипажа за първия пилотиран полет на „Старлайнър“ до МКС

5519
на 17.06.2022
НАСА обяви екипажа за първия пилотиран полет на „Старлайнър“ до МКС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американската космическа агенция НАСА обяви екипажа на първия пилотиран полет до Международната космическа станция (МКС) с кораба "Старлайнър" на "Боинг".

препоръчано

Командир на полета ще бъде Бари "Бъч" Уилмор, съобщи пресслужбата на НАСА. Пилот е Сунита Уилямс. Тя заема мястото на Никол Ман, която бе утвърдена за мисията още през 2018 г. и след това през 2021 г. за полет с петия екипаж на "Спейс Екс".

Астронавтът Майк Финки е определен за резервен член на екипажа, който би могъл да заеме мястото на който и да е от двамата одобрени астронавти при настъпила необходимост.

Точната дата на полета на "Старлайнър" се очаква да бъде обявена през юли. Планира се екипажът да бъде на борда на МКС две седмици.

"Старлайнер" е разработен за екипаж от до седем души. Първият му безпилотен тестов полет бе през декември 2019 г.

"Майк Финки посвети последните девет години от кариерата си на тези мисии на "Боинг", а Суни - последните седем. Бъч свърши отлична работа като ръководител на екипаж като командир на полети от 2020 г.", каза ръководителят на отдела за астронавти в Космическия център "Джонсън" на НАСА Рийд Уайзман.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК