НАСА отложи изпращането на нов роувър на Марс

Америка

НАСА отложи изпращането на нов роувър на Марс

5188
на 06.07.2020
НАСА отложи изпращането на нов роувър на Марс
Автор:   ПИК

От НАСА бяха принудени да отложат изстрелването на новия си роувър „Постоянство“. Мисията трябваше да е най-амбициозната на агенцията до момента, но е възможно прозорецът за изстрелване да бъде напълно изпуснат, пише „Индипендънт“.

препоръчано

Мисията на „Постоянство“ е да търси живот на Марс – както в миналото, така и сега. Роувърът и цялото начинание струват приблизително 3 млрд. долара. „Постоянство“ трябва да събере камъни и почва от Червената планета, които някой ден да бъдАт върнати обратно на Земята.

Това е второто отлагане на мисията. Това се наложи след като се появиха проблеми с ракетата, която трябва да изведе „Постоянство“ в Космоса.

От „Юнайтед лонч алайънс“ – производителите на ракетата, коментираха, че имат нужда от още време. Инженерите получавали необичайни сигнали от уредите на ракетата, които потенциално могат да създадат проблем.

Новата дата за изстрелването е на 30 юли, като ако НАСА се забави повече, ще трябва да изчака до 2022 г., за да може да изстреля роувъра. Тогава планетите ще са в най-подходяща подредба за мисията.

Най-късно „Постоянство“ може да излети в Космоса до 15 август. Ако това не стане преди тази дата, Марс ще е прекалено далеч от Земята и мисията ще стане невъзможна за изпълнение.

Сподели:
Бомба x
Пет признака, че мъжът ви кръшка Пет признака, че мъжът ви кръшка
ПИК TV x
ПИК TV: Подкупни митничари от Лесово с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО) ПИК TV: Подкупни митничари от "Лесово" с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това