НАСА разработва слънчеви панели за космически апарати

СВЕТЪТ ДНЕС

НАСА разработва слънчеви панели за космически апарати

7631
на 22.10.2014
НАСА разработва слънчеви панели за космически апарати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Столетна японска традиция стои зад една от новите технологии на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), пишеSpace.com. Към Космоса може да полетят слънчеви панели, които се сгъват и разгъват подобно на оригами. Брайан Трийс, инженер в лаборатория на Агенцията в Калифорния, е изучавал оригами като ученик в гимназията по време на пътуване до Япония. Сега той прилага същите техники за разработването на слънчеви панели за космически апарати. Трийс заедно с изследователи от Университета Бригам Юнг и експерта по оригами Робърт Ланг е създал работещ прототип на соларни панели оригами. „Това е уникално съчетание от изкуство и култура и технология“, казва Трийс. 
Инженерът и екипът му са направили система на сгъване, която превръща 25-метров панел в устройство с диаметър 2.7 метра. Функциониращият прототип е с намален мащаб и представлява една дванадесета от този размер, разгръщайки се до диаметър 1.25 метра. Конструкцията е значително по-сложна от тази на хартиен жерав. Хартията е толкова тънка, че за оригами техниките натрупването на слоеве при сгъването не е проблем. Трийс и колегите му обаче е трябвало креативно да приспособят някои от традиционните прегъвания за слънчеви панели. Прототипът използва комбинация от традиционни прегъвания и прилича на разцъфнало цвете. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК