Вход
София
Времето в София 11 o C

НАСА утвърди обновения план на лунната си програма

НАСА утвърди обновения план на лунната си програма

на 23.09.2020
3994
0
НАСА утвърди обновения план на лунната си програма
Автор: ПИК
23.09.2020
0
3994

Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространство НАСА представи обновен план на лунната програма "Артемида“, чийто първи етап сега е планиран за 2021 година, а вторият - за 2023 година.

В НАСА обмислят изпращането на мисия на Венера за търсене на живот

В НАСА обмислят изпращането на мисия на Венера за търсене на живот

В Националното управление по аеронавтика и изследване на...

на 17.09.2020

Самото кацане на Луната, което се счита за трети етап от мисията, трябва да се случи, както беше планирано по-рано, през 2024 година.

"Всички елементи, от които се нуждаем, за да кацнем успешно на Луната през 2024 г., са в процес на изпълнение и ние бързо вървим към постигането на тази цел“, каза началникът на космическата служба Джеймс Брайденщайн.

Първият етап предвижда безпилотен полет на космическия кораб "Орион“, инсталиран на ракетата SLS около Луната и връщането му на Земята. Вторият етап е полет около естествения спътник на Земята с екипаж на борда.

Първоначално първият етап от програмата беше насрочен за края на 2020 г., а вторият за 2022 г., обаче помощник-заместник-директорът на НАСА Том Уитмайер информира в средата на май, че стартирането на изпълнението на Artemis 1 ще бъде отложено за края на 2021 г. поради закъснения в създаването на ракетата-носител SLS поради разпространението на коронавируса.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34714
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x