Насти Фикуса не се отказва: След изгонването му от ППДБ, отива сам на избори с Волт (СНИМКИ/ВИДЕО)

ПИК TV

Насти Фикуса не се отказва: След изгонването му от ППДБ, отива сам на избори с Волт (СНИМКИ/ВИДЕО)

135263
на 11.09.2024
Насти Фикуса не се отказва: След изгонването му от ППДБ, отива сам на избори с Волт (СНИМКИ/ВИДЕО)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият депутат и партньор на ППДБ Настимир Ананиев се регистрира днес в ЦИК самостоятелно с партията си Волт за парламентарните избори през октомври.

препоръчано

Както стана ясно преди седмица, Волт вече няма да е част от коалицията ПП-ДБ. Съпредседателяг на партията Симеон Трулев обяви, че причината е в ДБ.

Волт беше мандатоносител на "Продължаваме промяната" и правителството на Кирил Петков в 47-ото НС през 2021 г. След това партията стана част от коалиция ПП-ДБ от самото ѝ създаване за изборите за 49-ото НС през април 2023 г. Настимир Ананиев беше депутат от "Промяната", а на последните избори не влезе в парламента, след като Петков избра да е депутат от София, за да освободи в Перник място за Бойко Рашков.

В този мандат Ананиев е нещатен сътрудник на депутата от ПП Васил Стефанов.

Сега Волт няма да е част от коалицията за изборите на 27 октомври.

"Явно цената „Да,България" да каже ДА на ПП е била отстраняването на Волт от коалицията", коментира Трулев в писмото си.

ПП Волт е част от общоевропейското движение Волт Европа, което има представителство и учредени партии във всички европейски страни. Също така има 5 представителя в Европейския парламент, депутати в нидерландския парламент, множество кметове и общински съветници в цяла Европа.

Настимир Ананиев пък си спечели различни прозвища и подигравки. Репортери го нарекоха Насти Фикуса, след като бе заснет да се крие зад фикус в НС.

Кадри във Фейсбук показват как той си снима корема по време на химна за учредяване на един от поредните парламенти.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК