Натискът върху болницата в Шумен се засилва

Региони

Натискът върху болницата в Шумен се засилва

1716
на 06.03.2021
Натискът върху болницата в Шумен се засилва
Автор:   ПИК

Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с пациенти със симптоми на COVID-19. Хората, за които няма легла, се насочват към Търговище, където епидемичната обстановка, поне засега е по-спокойна. След като пред януари в болницата в областния град пациентите с коронавирус бяха задържани около 100 през последните две седмици броят им значително нарасна.

препоръчано

„В момента в болницата ни има около 200 пациенти, лекуващи се от COVID-19. Това е бройка, съизмерима с тази в „Пирогов”. Но за разлика от софийските болници, в нашата работи значително по-малко персонал”. Това заяви пред Нова телевизия директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

свързани новини

По думите му спирането на плановия прием за една седмица ще облекчи леко натиска върху здравното заведение. Но МБАЛ-Шумен е единствената болница, която има родилно отделение, спешно отделение и поливалентна хирургия – отделения уникални за областта. „Това, че ще спрем плановия прием донякъде помага, но не сме сигурни, че ще можем да освободим персонал”, посочи той.

„В момента имаме жена на 38-годишна възраст, която е в много тежко състояние и дете на около 2 години, което се нуждае от кислород”, заяви д-р Костов.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си на първото заседание на 45-ото Народно събрание (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новите депутати влизат в парламента за клетвата си на първото заседание на 45-ото Народно събрание (НА ЖИВО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това