НАУЧЕН АНАЛИЗ: Езикът на Елена Йончева, Радан Кънев и Марешки зареден с най-много омраза

Политика

НАУЧЕН АНАЛИЗ: Езикът на Елена Йончева, Радан Кънев и Марешки зареден с най-много омраза

37768
на 20.06.2019
НАУЧЕН АНАЛИЗ: Езикът на Елена Йончева, Радан Кънев и Марешки зареден с най-много омраза
Автор:   ПИК

Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната кампания. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на Института за социална интеграция Стоянка Балова.

Мониторингът обаче го отчита като непечеливш в кампанията.

Безспорен призьор в нашето изследване за използване на език на омразата е Веселин Марешки, посочи Балова. Тя изтъкна, че "Воля" нямат представител в европарламента, въпреки че Марешки е бил един от най-активните кандидати, обикалял е всички телевизионни формати и е нямал абсолютно никаква "цедка" в политическото си говорене.

Според наблюденията на Балова на водещи позиции по език на омразата се нареждат и водачът на евролистата на "Атака" Георги Димов, Радан Кънев, Ангел Джамбазки, Елена Йончева.

Тя посочи, че подобно говорене остава безнаказано, ако дадена институция не бъде специално подтикната.

През последните години сме свидетели на неспособност от страна на политическите елити да управляват общественото мнение чрез умелото боравене с политически послания, коментира Балова. Тя обясни, че по време на кампанията освен чистата форма на език на омразата се е наблюдавало и използването на агресивна лексика към опонентите и индиректна обида. Това важало за всяка политическа формация без значение от политическата ориентация.

Националистическите формации, като ВМРО и "Воля", по-скоро търсеха политически дивиденти, докато другите се проявяваха в определени моменти, когато ситуацията беше в безпомощно състояние, за да надделеят над политическия противник, заяви Балова.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това