Националите удариха Северна Ирландия за първа победа в Лига на нациите

Футбол

Националите удариха Северна Ирландия за първа победа в Лига на нациите

18420
на 08.09.2024
Националите удариха Северна Ирландия за първа победа в Лига на нациите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Националният отбор на България постигна първа победа в дебютните две срещи от Лигата на нациите. Напълно закономерно "лъвовете" победиха с минималното 1:0 Северна Ирландия в изключително ключова среща за съдбата на тази група от най-новия турнир на УЕФА.

препоръчано

Единственият гол на стадион "Христо Ботев" в Пловдив падна в 40  минута, когато Кирил Десподов се разписа и де факто донесе победата за нашите футболисти, а 13 хиляди, заели своите места по трибуните на чисто новия стадион на Ботев, избухнаха в екстаз.

Иначе, българският тим беше по-дейният в хода на близо час игра, като освен попадението, то нашите играчи уцелиха на дваж пъти гредите на съперника, който можеше да бъде победен и с по-голяма разлика.

По този начин България излезе на лидерската позиция в своята група след първите два изиграни мача с четири точки. Абсолютно същият актив и показатели има и Беларус, срещу който направихме нулево равенство преди броени дни в Унгария. Друг важен за отбелязване факт е, че България е в осем поредни срещи без поражение под ръководството на Илиан Илиев и неговият щаб, чиято работа ясно личи в развитието на представителния национален отбор.

Следващите срещи за трикольорите са в средата на октомври, когато България ще приеме Люксембург на 12 октомври, а три дни по-късно ще гостуваме на Северна Ирландия в Белфаст, напомни "Гонг".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК