Недялко Йорданов представя най-новите си стихове довечера в Националната библиотека

Книги

Недялко Йорданов представя най-новите си стихове довечера в Националната библиотека

39662
на 20.03.2018
Недялко Йорданов представя най-новите си стихове довечера в Националната библиотека
Автор:   ПИК

Премиерата на стихосбирката „67 сутрини“ на Недялко Йорданов ще събере почитателите му довечера от 18 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

препоръчано

Събитието е част от програмата на клуб „Писмена“ на авторитетната институция.

Клубът съществува от година и половина и вече 25 именити наши автори са били негови гости. Сред тях са Георги Константинов, Валентина Радинска, Маргарита Петкова, Мадлен Алгафари, Милен Русков, журналистът Светослав Иванов от предаването „120 минути“ на бТВ. Премиерите и представянията на нови книги в светая светих на българското слово неизменно се превръщат в истински празник за ценителите.

Недялко Йорданов и неговият верен сподвижник на сцената композиторът Хайгашод Агасян обещават, че срещата, посветена на „67 сутрини“, ще бъде изпълнена, както обикновено, с много поезия и музика. Входът за събитието е свободен.

Стихосбирката на обичания от поколения автор излезе не отдавна и веднага се превърна в едно от най-търсените заглавия на издателство „Милениум“. Тя се отличава от всички досегашни сборници на Недялко Йорданов по това, че поетичните късове в нея вече са били споделени с читателите веднага след създаването си. Томчето събира 67 произведения, които авторът пише в продължение на няколко месеца през изминалата есен и зима – по едно всяка сутрин, и веднага публикува в страниците си във фейсбук. Така стихотворенията светкавично добиват популярност и публиката отвръща с възторг на всяка творба. Огромен отзвук – от десетки хиляди харесвания и споделяния, имаше стихотворението „Момчето, което...“, посветено на тенисиста Григор Димитров.

Иначе темите са познати – преосмисляне на миналото, критичен поглед към настоящето, надежда и страх за бъдещето на родината и младото поколение, размисли за живота и смъртта, за приятелството и любовта – всичко изречено със съвършения мелодичен език на един от най-големите съвременни български поети.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това