Националната гвардия окупира Вашингтон преди клетвата на Байдън

ГОРЕЩО

Националната гвардия окупира Вашингтон преди клетвата на Байдън

5889
на 19.01.2021
Националната гвардия окупира Вашингтон преди клетвата на Байдън
Автор:   ПИК

Столицата на Съединените щати Вашингтон е „окупирана“ от Националната гвардия, полицията и тайните служби в навечерието на церемонията за полагане на клетва на Джо Байдън, предава Би Ти Ви.

препоръчано

На място ще има над 25 хил. служители на Националната гвардия. ФБР, по поръчка на военните, прави проверка на миналото на всички участващи в охраната на церемонията. Причината – в щурма на Капитолия са участвали много служители на реда.
По улиците на Вашингтон се усеща напрежение, въпреки че са пусти. Хотелите са пълни с военни и журналисти.

Издадени са само две разрешителни за протести в деня на клетвата и то с до 100 души. Въпреки това властите в страната са готови да реагират, след като от ФБР предупредиха за възможни безредици в столиците на всички 50 щата.

Междувременно подготовката за церемонията по полагане на клетва тече с пълна сила. Тази година голяма част от гостите няма да присъстват заради строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.

Близо 200 хиляди американски флага бяха разположени на Националния мол – моравата, на която обикновено се събират гостите и зрителите на клетвата. Всяко едно знаме представлява всеки човек, който би присъствал на церемонията.

На клетвата на Джо Байдън ще присъстват едва около 10 хиляди гости, които ще спазват строга социална дистанция.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това