Националният военен университет разширява обучението по електроника и роботика

Региони

Националният военен университет разширява обучението по електроника и роботика

1470
на 15.04.2021
Националният военен университет разширява обучението по електроника и роботика
Автор:   ПИК

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново разширява обучението на курсантите и студентите в областта на електрониката и роботиката, съобщава БНТ.

препоръчано

Началникът на университета бригаден генерал Иван Маламов подписа споразумение за сътрудничество с платформата за обучение по роботика и програмиране „Тинузавър“.

По съвместни програми ще се проведат обучения и семинари за студенти и курсанти от военния ВУЗ, свързани с нуждите на професиите на бъдещето, съвременната отбрана, комуникациите и ITсферата.

Младежите ще получат възможност за менторство и за участие в стажантски програми и практики, които да ги направят конкурентоспособни в гражданските професии и дигиталния сектор.

Първото събитие от съвместната програма е предстоящият хакатон във военното училище на 22 април, когато 10 отбора ще представят решения на проблеми, свързани с опазване на околната среда.

 

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това