НАШЕСТВИЕ: Британският щам на COVID-19 плъзна в половин Румъния

Европа

НАШЕСТВИЕ: Британският щам на COVID-19 плъзна в половин Румъния

2222
на 23.02.2021
НАШЕСТВИЕ: Британският щам на COVID-19 плъзна в половин Румъния
Автор:   ПИК

Британският вариант на новия коронавирус циркулира вече в половината от окръзите на Румъния и има голяма вероятност да се разпространи на цялата територия на страната, информира днес Националният институт за обществено здраве в епидемиологичен анализ на първите 136 случая на британския вариант на вируса, установени в страната, предаде агенция Аджерпрес.

препоръчано

Националният институт за обществено здраве отбелязва, че от 499 секвенирани проби са установени 136 случая на генетичната линия В.1.1.7, което съответства на 27,3 процента положителни случаи.

Най-много потвърдени случаи на британския вариант на вируса са регистрирани във възрастовата група 45 - 54 години. Голямо мнозинство от случаите (95,6 процента) са открити при лица на възраст над 25 години, посочва институтът.

Днес румънските власти съобщиха за нови 3382 случая на КОВИД-19, установени през последното денонощие с 23 599 PCR тестове и 9381 бързи антигенни тестове. През последните 24 часа са починали 119 души с коронавирусна инфекция, а в отделения за интензивна терапия се лекуват 978 пациенти с КОВИД-19, съобщава информационният сайт Зиаре.

Броят на заразените в Румъния от началото на пандемията достигна 784 711, а починалите след заразяване с новия коронавирус вече са 20 013.

Към момента са хоспитализирани 7463 заразени с новия коронавирус.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците да не пътуват, труден ден за Раците, късметът е на страната на Везните САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците да не пътуват, труден ден за Раците, късметът е на страната на Везните
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО открива предизборната кампания и представя програмата си (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО открива предизборната кампания и представя програмата си (НА ЖИВО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това