НАШЕСТВИЕ: Кипър обяви извънредно положение заради миграционната ситуация

ЕС

НАШЕСТВИЕ: Кипър обяви извънредно положение заради миграционната ситуация

10819
на 22.05.2021
НАШЕСТВИЕ: Кипър обяви извънредно положение заради миграционната ситуация
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кипър е в извънредно положение заради миграционната ситуация и не може да приема повече нелегални мигранти, заяви днес вътрешният министър Никос Нурис, който е уведомил за кризисната ситуация Европейската комисия. Пет групи бежанци пристигнаха на острова за последните 10 дни.

препоръчано

"Правителството няма намерение да превръща Кипър в огромен мигрантски лагер. Нашият капацитет не е безграничен и вече отдавна сме преминали възможностите си за прием", подчерта днес министър Никос Нурис.

свързани новини

Той съобщи, че е уведомил с писмо Европейската комисия за извънредното положение, в което страната влиза заради вълната от пристигащи по море от южното крайбрежие на Сирия и препълнените приемни бежански центрове на острова.

Кипър иска незабавна и активна намеса на Европейската комисия, за да се предотвратят незаконните отпътувания от Сирия, както и да получи подкрепа като европейска държава, посочи вътрешният министър, предава още за нашествието БНР.

Близо 300 нелегални мигранти, основно сирийци, посрещна Кипър само за последните 10 дни. Четири лодки достигнаха до брега, а днес пета група от 14 бежанци от Сирия бе открита в село близо до буферната зона, след като са преминали през нея от северната част на острова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК