Нашествие от скакалци в Сомалия, обявиха извънредно положение

Африка

Нашествие от скакалци в Сомалия, обявиха извънредно положение

6258
на 03.02.2020
Нашествие от скакалци в Сомалия, обявиха извънредно положение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сомалия обяви извънредно положение заради нашествието на скакалци в Африканския рог, предаде Франс прес, като се позова на изявление на сомалийското министерство на земеделието.

Скакалците унищожават посевите в един от най-бедните и уязвими региони на светаСомалия е първата държава в региона, която обявява извънредно положение във връзка с нашествието на скакалците.

Милиарди скакалци, чиято поява експертите свързват с драстичните изменения в климата на Източна Африка, опустошават от няколко седмици огромни територии в региона, който по-рано бе сполетян от суша и наводнения. 

"Източниците на храна за хората и техния добитък са застрашени", подчертава сомалийското министерство на земеделието в изявлението си. 
Сомалийското правителство заяви, че е взело решение за обявяване на извънредно положение, за да бъдат концентрирани усилия и събрани средства за справяне с кризата. Нашествието на скакалците в Източна Африка засегна още Етиопия и Кения, отбелязва Франс прес.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК