На вниманието на МВР и ДАНС - съдена за измами от протеста на "смелите майки" призовава да се запали къщата на Борисов в Банкя (СНИМКИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

На вниманието на МВР и ДАНС - съдена за измами от протеста на "смелите майки" призовава да се запали къщата на Борисов в Банкя (СНИМКИ)

439102
на 13.11.2018
На вниманието на МВР и ДАНС - съдена за измами от протеста на смелите майки призовава да се запали къщата на Борисов в Банкя (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Директни призиви за палежи и отпор на полицейските органи отправя във фейсбук участничка в протеста на "смелите майки", която е съдена за измами, установи ПИК. Въпросната личност, която е известна като българския Остап Бендер в пола се казва Соня Станимирова, а в социалните мрежи, където е приятелка на президентския съветник Иво Христов, си е сменила фамилията на Сергиева. Това е с цел да не бъде разкрито скандалното й минало, като е боядисала и косата си в рус цвят, вместо предишния черен, за да не бъде разпозната лесно.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Соня Станимирова има осъдителна присъда от Софийски районен съд от юли миналата година за това, че се е представяла се за служител в Европейска служба за борба с измамите – ОЛАФ. С първоинстанционната присъда на Станимирова е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година.

Станимирова е предадена на съд от Софийската районна прокуратура за измама, извършена при условията на продължавана престъпна дейност. В периода от 30 май 2014 г. до 10 юни 2014 г., в град София, Станимирова възбудила и поддържала заблуждение у пострадалия П.С., че работи в Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, както и че познава главния секретар на Министерство на образованието и науката, като чрез него ще му съдейства да бъде записан синът му в първи клас на 73 СОУ „Владислав Граматик”.

Подсъдимата убедила П.С., че за да стане това по-бързо и да може тя да вземе лично документа за записването, е необходимо същият да осигури парични средства. В действителност Станимирова не е работила никога в Европейска служба за борба с измамите – ОЛАФ, нито познавала лично главния секретар на МОН.

Независимо от това, на три различни дати Станимирова се срещала с пострадалия, поддържайки у него създадените от нея неверни представи, че ще съдейства за записването на сина му в първи клас на посоченото учебно заведение. Мотивиран от неотговарящите на истината обещания на Станимирова, пострадалият П.С. й предал неколкократно различни парични суми, общо възлизащи на 1800 лв. Срещу нея се водят и други досъдебни производства, включително за измама.

Същата жена от месеци насам е силно активна по всякакви протести срещу законната власт, явно опитвайки се да спаси собствената си кожа. На стената й във фейсбук могат да бъдат видени шокиращи постове и закани, включително този от преди час, в който призовава протестиращите да запалят къщата на премиера в Банкя. В същото време зове за подкрепа на президентска република и на Румен Радев.

Потресени граждани се питат защо подобни хора не са в затвора, а са оставени на свобода да безчинсват и да призовават към насилие и се надяват МВР, ДАНС и службите най-сетне да си свършат работата. 

Постът на Соня Станимирова, която във фейсбук се представя за Сергиева от преди час

Съдената за измами подкрепя протеста на "смелите майки" и зове за овластяване на президента Румен Радев

Публикации от пресата за присъдата на Станимирова

Президентският съветник Иво Христов е сред фейсбук приятелите на съдената за измами

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК