На война с Пешо Еболата и издънката Бъчварова

КОМЕНТАРИ

На война с Пешо Еболата и издънката Бъчварова

36405
на 08.01.2016
На война с Пешо Еболата и издънката Бъчварова

Във всичките обобщения за 2015 година имаше един голям отсъстващ - опозицията. В големите анализи на ситуацията никой не се опита да я вземе предвид. Това винаги е грешка, защото България е доказала своята способност да е като разказ с неочакван край. Вярно е, през тази година тя (опозицията) не успя да направи много големи ходове и служеше общо-взето като спаринг партньор на управлението, но, дайте да не се заблуждаваме, държава без силна опозиция е саката държава. И винаги е обречена да се препъва драматично по пътя към светлото или не толкова блестящото бъдеще.

препоръчано

Заради това в този текст няма да се занимаваме с търсенето на кусури на опозицията или с мелодраматични анализи за причините за нейното състояние. Нека да се опитаме да постъпим позитивно и да начертаем една пътна карта за големите теми и проблеми, които тя не трябва да спира да атакува, ако иска да се върне в мача и избирателите да я припознаят като реална алтернатива на всичко, което се случва наоколо. Заради това да не губим време, а да видим къде зеят пробойни от които опозицията може да се възползва. 

1. Реформите на Петър Менгеле, пардон Москов 

За своя кратък престой начело на Министерството на здравеопазването Москов успя да бъде запомнен с пороя от прякоро. Започна се с Пешо Еболата, когато реши да стресира населението, че коварния вирус е допълзял до нашите ширини като реформатор до държавна служба, мина се пред Петър Менгеле, когато реши, че няма да праща линейки в циганските квартали и финишира с Пепи Готиното за момента в който реши, че няма да излиза в опозиция, ами ще продължи да се подписва под министерска заплата. През това време проглуши ушите на всички с безкрайният любовен вопъл за реформи. Но видяхме, че под реформи той разбира линейката да бъде чакана по един час и всички болни да дават отпечатъци щом влязат в болниците. Дейността на Москов в здравеопазването е разрушителна. Да пуснеш реформатор в тази сфера е все едно да пуснеш Азис в гей-дискотека. С което не намекваме, че Москов е гей, опазил ни Бог, просто твърдим, че реформите му опасно приличат на чалга. Именно покрай всички тези безумия е време опозицията да му даде малко гърч. БСП се заканиха, че още в първите парламентарни дни ще спретнат един вот на недоверие по здравната политика. Това е добър ход. Защото освен, че ще принуди аристократа Москов да се обяснява за всички лудости, ще вкара и в морален капан цялото ДСБ. Те нали, таковата, бяха опозиция. Да ги видим как ще гласуват за политиката на своя собствен министър. 

2. Недоразумението от Външно 

Всяко социологическо проучване през миналата година отреждаше на външният министър (да, чудо, България си имала и такъв) Даниел Митов рейтинг между 1 и 3 процента. Говорим за ключова фигура в кабинета, за стратегически най-важния пост. Представяте ли си какъв анонимник стои начело на Външно след като народа масово се опитва да се сети как беше името на тоя министър, ама отчаяно не може да го издълбае от бездните на паметта си. Митов и неговата фен-групичка много обичат да се хвалят, че не оставят без остра реакция нито един статус в Туитър на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин. Оказа се, че цяло едно министерство само следи какво пише Рогозин. Нищо друго. Междувременно в края на годината се оказа, че турския посланик Сюлейман Гьокче обикаля като емисар България и даже се опитва да свика среща на областните лидери на ДПС. От Даниел Митов - ни дума, ни вопъл, ни стон. Точно, когато България се нуждаеше от външен министър се оказа, че тя няма външен министър. Едно празно място. И това идва от човек самообявил се за евроатлантик от правилната страна на историята. Той трябва да бъде разкъсан от парламентарни питания. Митов трябва да научи по трудния начин и то от опозицията какво точно работи. И, че от него се иска да брани националните интереси, а не да се крие като мишка, когато сигурността на държават е поставена на карта. Да не говорим, че тоя същия се опитва да го играе като основен ястреб в Европа по отношение на Русия. Нали знаете - малко атака по този фронт и ще се види, че ястребът е обикновена гарга. 

3. Социоложка в МВР? Ама вие сериозно ли? 

От ден номер 1 начело на МВР е ясно, че Румяна Бъчварова е пълна издънка. Присъствието й на шоуто на Волен Сидеров пред НАТФИЗ само допълнително доказа, че тя бедната представа си няма какво точно се изисква от нея. Любимката на ивопрокопиевата олигархична пазарна империя се опита да си създаде име на експерт, но всъщност се издъни като обикновен кифладжия. 

Целия коментар четете в retro.bg

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Изпитани методи за бързо справяне с махмурлука Изпитани методи за бързо справяне с махмурлука
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Виктор Димчев с бомбастичен сценарий: Има изготвен състав на Министерски съвет! В таен кабинет е подписан новият брачен договор за управление на България (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Виктор Димчев с бомбастичен сценарий: Има изготвен състав на Министерски съвет! В таен кабинет е подписан новият брачен договор за управление на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК