НА ИЗПРОВОДЯК: Десислава Атанасова категорична: Това не беше парламент. Тошко Йорданов: Христо Иванов е главният виновник да няма правителство

Акценти

НА ИЗПРОВОДЯК: Десислава Атанасова категорична: Това не беше парламент. Тошко Йорданов: Христо Иванов е главният виновник да няма правителство

57658
на 15.09.2021
НА ИЗПРОВОДЯК: Десислава Атанасова категорична: Това не беше парламент. Тошко Йорданов: Христо Иванов е главният виновник да няма правителство
Автор:   ПИК

Този парламент е тежка щета върху българския парламентаризъм. Това през последните два месеца не беше парламент. Крясъците и обидите взеха връх. Втори парламент поред се проваля в най-важната си цел - да излъчи стабилно правителство. Това каза в ефира на Нова телевизия от кулоарите на парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ.

препоръчано

Според Атанасова, от "Демократична България" са се фиксирали само в съдебната реформа. Тя припомни, че авторът на последната такава е Христо Иванов, а сега обществото беряло плодовете й.

ГЕРБ беше партията, която осигури гласовете на Христо Иванов, за да си прокара поредната съдебна реформа, изтъкна парламентарната шефка на ГЕРБ.

“Много по-притеснително е какво си пишат на листчета Татяна Дончева и Радостин Василев. Още по-притеснително е как съдебни решения изтичат в телефона на президентския съветник Пламен Узунов.

"Не сме знаели, че по този начин се прави политика. Не съм предполагал, че към нас ще има подобно предложение“, коментира Тошко Йорданов.

Той посочи Христо Иванов като главния виновник този парламент да не излъчи редовно правителство.

“Не знам каква е тяхната фиксация, но той, когато се е развивал в частния сектор, БСП се е борила тук в парламента, да няма специализирани съдилища. Не мога да разбера каква е неговата фиксация, но вероятно се опитват да отклонят вниманието, че са били партия-партньор на ГЕРБ, Христо Иванов беше вицепремиер на Бойко Борисов“, заяви социалистът Стоян Мирчев по адрес на напористия Ивайло Мирчев от "Демократична България“.

свързани новини

“Загубихме адски много време в това Народно събрание“, констатира Стоян Мирчев.

Той критикува и председателката на парламента Ива Митева, че повече от месец, тя не е предприемала стъпки за формирането на парламентарни комисии. Вместо това депутатите се занимавали само с изслушването на министри от служебния кабинет.

Мая Манолова пък отново се възползва от телевизионната трибуна и пак атакува ГЕРБ и ДПС, защото се били страхували от съдебната реформа. 

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това