НА КОСЪМ: Рухна подпорна стена на Бунарджика в Пловдив (СНИМКИ)

Инциденти

НА КОСЪМ: Рухна подпорна стена на Бунарджика в Пловдив (СНИМКИ)

6840
на 13.01.2021
НА КОСЪМ: Рухна подпорна стена на Бунарджика в Пловдив (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Подпорната стена на една от пътеките водещи към върха на Бунарджика рухна след обилните дъждове в Пловдив. Някои от камъните на градежа по 50-60 килограма.  

препоръчано

"Срути се след дъжда! Добре, че не е пострадал някой минаващ”, каза пред "Марица" 80-годишният Христо Вълков.

Освен тази стена, още няколко каменни огради по улица "Волга" са се срутили в последните часове. 

Кметът на район "Централен” обеща веднага да прати работници, които да укрепят мястото. Той обясни, че става въпрос за стена, която е градена поне преди 60 години.

"Всяка година, когато се зададе бюджет алармирам да бъдат заделени целево средства за хълмовете. На тях имаме подпорни стени и стъпала, които винаги имат нужда от ремонт”, коментира кметът Георги Стаменов.

снимки: Марица

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 278
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това