Вход
София
Времето в София -3 o C

На крака при Борисов ли да отидем за по-високи пенсии

На крака при Борисов ли да отидем за по-високи пенсии

на 31.01.2020
183646
0
На крака при Борисов ли да отидем за по-високи пенсии
Автор: "Ретро"
31.01.2020
0
183646

В нашата държава Нова година се посреща по различен начин от управляващи, работещи и пенсионери. Управляващите и техните приятели прекараха весело, разнообразно и луксозно. Работещите бедни едва свързаха бюджета си, за да могат да купят подаръчета за децата и близките си и да хапнат празнично, което им се случва рядко.

В нормалните демократични държави управляващите дават за Коледа на пенсионерите т. нар. 13-а пенсия. Дават я не само на хората с най-ниски пенсии, както е у нас, а на всички въз основата на това, колко си работил през трудовия си стаж и на колко си се осигурявал през живота си към държавния бюджет. Това е изключително справедлив начин, а и не изглежда като унизително подаяние от управляващите, а резултат от заслужено уважение към положения дългогодишен труд.

Е, това е в България – най-ниски пенсии и изключително пренебрежение от страна на властимащите към пенсионерите, най-бедните в ЕС. Политиците обаче умишлено мислят предимно за себе си и отново вдигнаха своите субсидии, които неотдавна показно и шумно намалиха на 1 лев. Парите обаче нямало да им стигат за тяхната дейност и затова отново скочиха – на 8 лева. Мисля си обаче каква дейност развиват, след като клубовете на партиите са затворени, а и партиите трябва основно да се издържат от членски внос, а не от джобовете на всички българи.

Пенсионерите обаче да се оправят както могат, щом не отиват на разговори с премиера, както правят всички останали категории работещи и винаги получават повече пари, или се забавят закони, или се намаляват такси. Кой каквото поиска...

 

Алексова, София

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18483
архив

Мъж нахълтва разярен в кухнята. Крещи на жена си: - Всичко разбрах. Ти ми изневеряваш! - Не е вярно – отговорила жената. - Вярно е! Изневеряваш ми с някакъв водопроводчик. - Е това пък... въобще не е вярно!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x