НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежко болни пациенти

Епицентър

НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежко болни пациенти

17140
на 13.04.2021
НА ПЪРВА ЛИНИЯ! Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежко болни пациенти
Автор:   ПИК

Коронавирусът протича бавно и усложненията настъпват по-късно – някъде към втората или третата седмица след началото на заболяването. Сега при третата вълна всеки път има все по-тежки и по-тежки пациенти. Това коментира пред БТВ д-р Гинка Делиева от Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинска академия.

препоръчано

„В момента се наблюдава плато, а при нас тепърва пристигат по-тежките случаи -  обясни тя. - Ходът на това заболяване е непредвидим. За една година видяхме доста случаи на непредсказуем изход, което дава основание за страх и тревожност, докато не се разбере на къде отиват нещата”.

Самата тя и съпругът й също са преболедували COVID-19, синът им също, но преди тях. След като я изписват от болницата и е в карантина решава да работи – консултира пациентите си онлайн.

„Стана неволно, ситуацията го наложи и аз реших, че мога да помагам - отбеляза тя. - Доста страх се насади в хората и много често този страх е неоснователен. Повече са притесненията, отколкото реалните проблеми, които имат пациентите. Необходима е прецизна преценка на състоянието, на необходимостта от лечение. Пациентите трябва да имат доверие на лекаря, с който общуват, за да може лечението да върви”.

 

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това