На първия тур на вота - всяка машина с по три ролки хартия

Избори

На първия тур на вота - всяка машина с по три ролки хартия

8965
на 19.10.2023
На първия тур на вота - всяка машина с по три ролки хартия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За първия тур на местните избори всяка машина за гласуване ще разполага с по 3 ролки хартия за отпечатване на бюлетините, а за втория тур те ще са  два броя.

препоръчано

ЦИК указва това с писмо до областните управи, които получават ролките от печатницата на БНБ и ги разпределят по общините, предава БНР.

Секретарят на Комисията Севинч Солакова обясни, че ако на 29 октомври се наложи, ще могат да се ползват и ролки предвидени за втория тур, след решение на Общинската избирателна комисия.

"За втория тур се предвижда за всяка машина по два броя ролки със специализирана хартия. Когато неизползваните ролки от първия тур, както и тези, оставени като резерв, не са достатъчни, общинската администрация своевременно да уведоми РИК и ЦИК за необходимото количество ролки със специализирана хартия, за да бъдат доставени за втория тур", обясни Солакова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК