Вход
София
Времето в София 15 o C

НА ТЪМНО: Смениха потайно най-луксозния държавен служител – кой ще обясни 300-те бона от КТБ в сметката на Карина Караиванова (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)

НА ТЪМНО: Смениха потайно най-луксозния държавен служител – кой ще обясни 300-те бона от КТБ в сметката на Карина Караиванова (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)

на 05.12.2018
243988
43
НА ТЪМНО: Смениха потайно най-луксозния държавен служител – кой ще обясни 300-те бона от КТБ в сметката на Карина Караиванова (ДОКУМЕНТИ/СНИМКИ)
Автор: ПИК
05.12.2018
43
243988

Тихомълком и без обяснения Министерски съвет смени днес най-високоплатения държавен служител в България – шефката на Комисията по финансов надзор Карина Караиванова. Освен че взима рекордната за родните ширини чиновническа заплата от над 13 хил. лева, тя имаше две години от началото на мандата си ключов контрол върху всички финансови операции и съответно бизнеси за милиарди – банковите и застрахователните.

Затова е изключително важно да стане ясно защо я сменят, понижавайки я чрез "повишение" с пост в Европейската банка за развитие, като така хитро се отървават от нея. Догадки може да има много, защото част от кашите, които забърка Караиванова, са и публично известни.

Една от тях е гръмването на пирамидата за застраховки „Гражданска отговорност” – Олимпик, заради която изгоря заместничката й Ралица Агайн, понасяйки вместо Карина удара. Тогава шефката на КФН не се появи нито веднъж да даде обяснения и името й медийно почти не бе замесено в екшъна.

Последваха скандали с въвеждането на системата бонус-малус, които също взривиха обществото заради очаквания скок на гражданската. Както и екшъните покрай заканите на застрахователите цената на задължителните автозастраховки да скочи до 1000 лв. покрай премахването на лимитите на обезщетенията при пътни инциденти.

Заради последните две скандалът стана политически, започнаха протести и явно нервите на министрите са се скъсали дотолкова, че да поискат да се отърват от луксозната чиновничка. Независимо на кого е протеже и чии тайни мисии изпълнява във важната финансова комисия.

А че Карина е "калинка" и около биографията й има куп скандални факти, както и съмнения за зависимости, медията ни е съобщавала многократно. (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Шокиращите разкрития още от лятото на 2016 г. бяха съмнения за далавери с участието на тогавашната зам.-министърка на финансите Карина Караиванова. Направи ги неправителствена организация. Според документи, представени от сдружение „ЧЕСТНИ ГРАЖДАНИ”, поредната "калинка" във властта, е участвала в чутовна афера за 300 хил. лв. с фалиралата КТБ.

В сигнал, изпратен до всички институции и медии, от сдружението алармират, че има сериозни данни за основателни съмнения за извършени нарушения и вероятни престъпления от Карина Димитрова Караиванова – Ганозова.

 В писмото си от НПО-то се представят справка, изготвена от синдиците на КТБ, котяо може да се види по-долу, включително увеличена, за видимост на втората и третата снимка. 

Синдикът оповестява размера на влоговете и кредитите на политическите партии и лица, заемащи висши държавни и други длъжности, на членовете на надзорния съвет и на управителния съвет на банката. По закон тези лица са длъжни да декларират пред Сметна палата с ежегодни (вкл. встъпителни) декларации притежаваното от тях имущество (включително и от съпрузите).

Става ясно, че 286 938.01 лв. са били изплатени от КТБ на Карина Димитрова Караиванова – Ганозова, която от 2013 г. е заместник-министър. Основание за плащането е сделка с акции, които тя е притежавала от публичното дружество Е.ОН България Продажби АД.

От справката също така е видно, че сума в размер на 47 292.11 лв. е била изплатена от КТБ на три физически лица, едното от които е Карина Димитрова Караиванова – Ганозова, отново с основание „плащане по фактури” по сделка с ценни книги, поименни акции на посочените три лица от публичното дружество ЧЕЗ Р-ние България АД.

КТБ АД освен лиценз за банкова дейност, притежаваше и лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Именно действайки като инвестиционен посредник, според анализа на посочената справка, банката е изплатила сумите на поредната "калинка" във властта, която по това време вече е част от кабинета.

Тя е встъпила в длъжност като заместник-министър на финансите на 10.12.2012 г. и към тази дата е подала встъпителна декларация в Сметната палата с вх. Номер В2/09.01.2013 г., извадка от която публикуваме, включително увеличена на втората снимка. 

Карина Караиванова е декларирала, че съпругът й Бранислав Димитров Ганозов притежава 250 акции от Енерго-Про продажби АД, придобити на цена 3473 лв и 5 акции от ЧЕЗ Разпределение АД, придобити на стойност 7818 лв.

Преди това на 22. 02.2013 г. тя е освободена от длъжност и е подала и към момента на освобождаването си декларация пред Сметната палата с вх. Номер Ф44/07.03.2013г..

От нея пък също ясно, че съпругът й Бранислав Димитров Ганозов притежава 250 акции от Енерго-Про продажби АД, придобити на цена 3473 лв и 5 акции от ЧЕЗ Разпределение АД, придобити на стойност 7818 лв.

Когато Караиванова отново встъпва в длъжност заместник-министър на финансите на 10.11.2014 г. и е подала встъпителна декларация пред Сметната палата с вх. Номер В657/26.11.2014 г., вече липсват данни за притежаваните акции. 

Като действащ заместник-министър на финансите тя е подала и ежегодна декларация пред Сметната палата с Входящ номер Г964/20.04.2015. В нея също няма данни за акциите от Енерго-Про продажби АД и акции от ЧЕЗ Разпределение АД. 

От изнесените данни става ясно, че Караиванова е получила 286 938.01 лв. и част от сумата 47 292.11 лв, съобразно посочената справка, изготвена от синдиците на КТБ АД. Но тя скандално е престъпила закона, като не е декларирала пред Сметна палата нито притежавани от нея или съпругът й акции на подобна стойност, нито е декларирала приход или разход на подобни стойности като горните от сделки с акции на посочените дружества.

"Всичко това навежда на съмнения за следните нарушения и евентуални престъпления, извършени от Карина Димитрова Караиванова – Ганозова, сред които са недеклариране на данни пред Сметната палата и подаване на документи с невярно съдържание пред държавен орган, данъчни нарушения – недеклариране на имущество, избягване на данъчното облагане, укриване на доходи или наличие на нерагламентирани доходи от лице заемащо публична държавна длъжност, съмнения за корупция и пране на пари", се казва още в сигнала на сдружението. От там апелират всички институции да се започне прокурорска проверка по повод изложените по-горе данни за извършени нарушения и евентуални престъпления и да се иска от прокуратурата незабавното отстраняване на уличеното лице от заеманите публични длъжности.

"Трябва незабавно да се започне пълна данъчна ревизия на уличеното лице, семейството му и приближените му за максимално дълъг срок (десет плюс една години), да се образуват проверки и производства пред КПУКИ и КОНПИ срещу уличеното лице и се наложат съответните обезпечителни мерки върху имуществото, административните ръководители на уличения субект, в лицето на министъра на финансите и на премиера на РБ да го отстранят от заеманата публична длъжност до провеждане на пълно, задълбочено и детайлно разследване и проверка на обстоятелства изложени в настоящия сигнал", алармираха от НПО-то тогава пред ПИК.

Сигналът обаче така и не бе разследван от органите, а Караиванова бе избрана като единствен кандидат за шеф на КФН.

През двете години на мандата й обаче се прочу единствено с факта, че получава най-високата чиновническа заплата от над 13 хил. лв., както и че се вози в невиждан за държавна институция луксозен автопарк.

Скандалът с парите от КТБ до ден-днешен не е получил отговор, а самата Караиванова по време на мандата си не се появи нито веднъж пред медиите да даде отчет за работата си или да обяснения по горещите скандали, за които е отговорна управляваната от нея комисия. Изпращаше само заместниците си да поемат ударите и остава под въпрос дали и сега ще стане ясно защо е сменена и дали ще отговаря за кашите, забъркани от комисията под нейно управление във финансовия сектор и по-конкретно застраховането.

Караиванова води сина си на училище с луксозен служебен Мерцедес и шофьор 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(43)
1
Въртяла е минюги на Цветанъ от Белград,затова има кинти в сметката!
2
Мутренският режим започна да си къса опашката.
3
И тя, и нашият еврокомисар-обикновена преводачка, и министърът на на европредседателството без европредседателство, и тежката артилерия-депутат от 3 разни райони Десислава Атанасова, и депутатката-доктор Дариткова, другите ги допишете сами
4
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
5
ХОРА ААААА , ТОЯ ЛИ СРИЧАЩ И МЪНКАЩ ПРЕЗИДЕНТ --- КОЙТО ВЗЕ РАЗРАБОТЕНА ПОВТОРИЯ , РАЗВАЛИ ДВЕ СЕМЕЙСТВА , РАЗДЕЛИ ПЕТ ДЕЦА ! ТОЗИ ЛИ , КОЙТО ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ НА ТЪМНО ЗА РОКЛИ , НСО ОХРАНА , ПРЕЗИДЕНТСТВОТО МИРИШЕ НА БЛАТО . ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПЪЛЕН ТОТАЛИТАРИСТ И ДИКТАТОР ---- НАРОДЪТ НЯМА ДА МУ ПРОСТИ !
6
#5 Разбирам,че въздишаш по плазмодия нищожество Росен Банов,ама той сега си кърми бебето!
7
йончева къде е ..при беглеца ли е ..те сърбите я познават срещу пари ще я пуснат незабелязано..йончева ми се струва че има и фалшив паспорт..нали ходеше из разни войни да снима там..няма начин да не са и направили фалшив паспорт..
8
Къде спа когато Плевньо беше президент? Немаш ли бекон приятел авджия, да ти завре една цев изотзаде и дръпне спусъка? Но да е далече някъде, защото ще омърсиш природата.
9
Борисов отново нищо не знае !!!той горкия се "чуди " на автомати и картемни пистолети !!недорасло момченце !!около него ври и кипи от кражби и золуми на министри и висши чиновници,той се пули в пистолетчета,непреминало детство!!! мамиминият дебилко !!!
10
Маде ин ГЕРБ ! Пак гласувайте за тях !
11
ИЗРОДИ НЕДНИ
12
ДВОЙНА САМОЛИЧНОСТ С ПРИЧЕСКИ И ЛИФТИНГ И ДАЖЕ ПЛАСТИК СА ПОЛЗВАЛИ И ДВАМАТА ...ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ ЙОНЧЕВА КАК ПОСЪРНА И ПОГРОЗНЯ ИЗВЕДНЪЖ ...ТОВА Е ЗАЩОТО СИ Е МАХНАЛА СИЛИКОНА В СКУЛИТЕ И УСТАТА ЗА СНИМКА ЗА ВТОРАТА И САМОЛИЧНОСТ..ИМА ЛОГИКА ...НАЛИ..И ПАРИТЕ СА ПРЕНАСОЧЕНИ ИЗВЪН ЕВРОПА..НА ТЕХНИ СМЕТКИ И НА ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ...С ДВОЙНА САМОЛИЧНОСТ..КАКТО ПРИ ГАЛЕВИ..НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ
13
Какъвто и коментар да се направи ще е неточен.....Държавата се управлява по мутренски и най-удобни са естествено калинките... Питам се след 10 години,когато в България останат само пенсионери,турци и цигани кой ще изберат за шеф на КФН,БНБ....?
14
Бойко,Бойко цялата измет на България прибра а мислихме че са в бсп,какъв начо беше ква п...а стана
15
Баце е достоен ученик на др .Тодор Живков! Навремето,когато Живков искаше да се отърве от отговорен партиен другар на отговорен пост,обикновено го пращаше посланик някъде или представител на България в някоя международна организация!
16
пик се задейства, трактора ли ви плати защото тя не правеше компромиси с неплатежостопобното му дружество
17
Пълни глупости. Правилно е декларирала акциите по цената им на придобиване. Така декларират всички и така е правилно. Как би могла да декларира на бъдеща продажна цена, която ще настъпи след години. А към момента на втората декларация, при следващото назначаване, вече акциите са продадени и не би могла да ги декларира като налични - в такава декларация, както казвате встъпителна, не се декларират минали приходи, преди датата на встъпване в длъжност, а само налични активи. Приходите са публични за датата след назначаването. Образно казано, би могла да е взела парите от акциите и да си е купила имот или други акции и трябва да декларира новите имоти и акции или парите, ако седят на влог или , каквато част не е похарчена.
18
От тъп, та по-тъп дебил! Дори не е забелязал дебилът, че Президентът за разлика от други политици никога не чете, а просто говори ...
19
Абе знае, ама е много страхлив. Дори писаха, че в ролята на състезател по карате веднъж избягал и оставил да пребият по-лек съотборник, който го сменил. Преди пак в ключов за България момент, като главен секретар на МВР слагаше колани на шофьорите, вместо да разследва грандиозно престъпление, което отне на България просперитета за доста години. Сега намерил автоматчета, вероятно скътани от аверчетата в групировките, дори казва, че част от автоматите са си ги поръчали специална поръчка, сега можело да си ги раздадат. Много точно е наблюдението за инфантилизъм, но не е ясно дали простотията понякога не изглежда като инфантилност. В подкрепа на инфантилността е, че любимата книга на Бойко е Винету. За простотията сам се похвали.
20
На тия "честни граждани" сигурно ай пи адресът е някъде из мазетата на позитано.... Или някой ги претопля тези манджи от къщи и по къси гащи, като Ташко, демек късите гащи са извинението, че е послъгал и не ангажира партията с приказките си...... На колкото е купила акциите, на толкова ги е декларирала. А,че има печалба след продажбата, има, дай боже всекиму. Ама да си бяхте купили и вие, акциите на е.он се продаваха свободно на борсата. PE,
21
Гyшва милиoнчетата и чао чао кaшличко..Гyшва милиoнчетата и чао чао кaшличко...
22
Боко , оле, оле, оле, оле-ееее Баце , дека и да бегаш , Сретан ке те стигне !
23
Тоа дзвер има дете ? Ей кой е.е такива вещици, ше гори у пъклото!
24
Материал на ГЕРБ.Къде са сега„ВЕЩИТЕ”по всички въпроси АНАЛИЗАТОРИ от ГЕРБ?
25
Това не е корупция!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Пик мишки , обяснете ми "що" цензурирахте поста ми преди една секунда Боклуци сте , като всички .
28
Царав защо спи, какво чака да не подхване поредната импексова комунистка, на държавната хранилка. Р. Овч. до кога ще смучи от държавната квота. Ако му спрат само на него огромната заплата, цената на бензина ще падне с 50ст...
29
dа си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2p1tJi2
30
и други такива също дето ни "представят" навън...
31
Странно е и няма обяснение как Борисов не се страхува от безумните си действи От името на България праща на скъпо платена и отговорна работа хора, които са компроментирани и подсъдими. Вярно, че всичко около Борисов се е оплело в корупционни и престъпни сделки и схеми, но когато действаш от името и за сметка на една държава трябва да си малко по-прибран и разумен. Както се казва за всеки идва Видов ден!!!
32
Явно тази скъпоплатена калинка е вършила добре работата на тези, които са я поставили, ама за сметка на обраните простосмъртни българи И за благодарност Борисов я награждава с още по-доходна работа, ама резила е за България и всички българи
33
В момента двамата с Тоню Трудовака в коридора на ТВ "Европа" и разтревожено коментираме това което чухме от устата на Карина Караиванова по Нова ТВ, тази вечер. Тя ясно заяви, че ще те съди за тази публикация и за всички други свързани с нея в сайта ПИК. Между нас казано ти си съден повече от 20 пъти и си осъждан 8 пъти. Аз съм съден 5 пъти и съм осъждан 5 пъти. Знам за какво става въпрос. Мен са ме осъждали само за кражби, а теб за обиди , клевети и пълно окепазяване на хора които не са ти по мярката. Сега тръгваме за Банкя. Уговорихме едни карти с Оня. Защо не дойдеш и ти. Там заедно да обмислим как да действаш при това положение. Тая има пари, ще те съди до като докара делото във ВКС. А там знаеш кой те чака съпругът на "Лозановица", според Ива. Ако трябва и третата свиня ще повикаме , той да ти бъде юридическият консултант. Лозан Панов ти има мерак от преди 7-8 месеца. Тогава ти направи грандиозен и спонтанен протест пред сградата на ВСС против Лозан, в който взеха участие 4 твои служители и един случайно минаващ гражданин. Не беше Йоло Денев. Пред очите още стои Звездето Мастагаркова с кожената свирка в устата и ти с плетените синкави сандали. Пред Лозан Панов едва ли ще ти помогне нашият приятел с мушамата. И без това си тревожен, защо дремеш вкъщи. Ела бе човек, Тоню ще почерпи за апартамента който Партията му даде.
34
Рошко , защо помачорите мрете да се кръщавате Росен ?
35
НАПРАВИ ТАЯ ЗА БЪЛГАРИЯ?,НИЩО....КОЛКО ЖИВОТА СПАСИ?,НИТО ЕДИН.УБЕДЕНИ СМЕ,ЧЕ Е ДЕТЕ НА КОМУНИСТИ--БЕЗРОДНИЦИ.
36
ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ ГЛЕДА ТВ И РС - САМО КРАЖБИ , МРЪСОТИЯ ...... И КАЛ /разказ от Елин Пелин/..... много е актуален за днешните врамена
37
Би трябвало да се проверят две топли връзки: 1.Карина Караиванова - Ганозова е от Гоце Делчев, Плевнелиев също... 2. Сестрата на Карина Караиванова - Димитрия Караиванова - Бегова все още е на висока отговорна позиция в Кауфланд България - като свързани лица следва да се провери дали финансовото/имотното състояние на сестрите отговаря на доходите им...
38
Страшни тъпаци сте, ПИК! От една година КФН не е държавна структура и в нея не работят държавни служители! Поне си проверете нещата, като почвате да плюете!
39
Не луд този,който яде баницата, а този който му я дава! Тихомълком я "сменят"-но ЗНАЕТЕ ли новата и месторабота?? В ЕЦБ!!!!!Така са трупат пачки,когато знаеш с кого да ги споделиш!
40
И тази ли крала. Има ли някой в тази кочина, който да не краде.
41
Рибата / шайката / се вмирисва от главата ! А всички знаят коя е главата !
42
Крал ли е нашият крал ? Крал е и в двата смисъла на думата.
43
отговор на коментар
С този пакет акции не е възможно да се спечелят 250 000 лева на БФБ.Проверката на тренда на тези акции е елементарна.Да я беше направил първо,а после да ходатайстваш на тази калинка.Ако имаш предвид някоя" борса" на Вирджинските острови,моля да ме извиниш,в грешка съм. Много ти здраве от Бая ти Шиле.Даже и кочът е отворен на БФБ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17619
архив

Майка слага детето си да спи, но то плаче. Пее му приспивна песен - то пак плаче. Пее му още една - продължава да плаче. Пее трета, четвърта...Накрая детето отваря очички и казва:
- Мамо, аз разбирам, че ти се пее, но бих искал да поспя.

няма нови новини
Днес: 189
hot
най-четени новини в момента
сега
2910
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Георги Коритаров със свиреп анализ на компроматната война и битката за власт на опозицията: БСП не може да спечели изборите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
7-те добродетели на чая или какво ви очаква, ако пиете по една чаша дневно
x