Вход
София
Времето в София 8 o C

НА ФИНАЛНАТА ПРАВА - Фандъкова разби конкурентката си: Манолова използва ролята на жертва, за да черпи дивиденти, но това не е честно

НА ФИНАЛНАТА ПРАВА - Фандъкова разби конкурентката си: Манолова използва ролята на жертва, за да черпи дивиденти, но това не е честно

на 13.10.2019
99101
42
НА ФИНАЛНАТА ПРАВА - Фандъкова разби конкурентката си: Манолова използва ролята на жертва, за да черпи дивиденти, но това не е честно
Автор: ПИК
13.10.2019
42
99101

Кандидатът за нов мандат като кмет на София Йорданка Фандъкова и съпругът й доктор Юри Фандъков говориха пред сутрешния блок пна БТВ за семейството, изпитанията в живота, през които са преминали заедно и политиката.

„Заедно сме от 40 години – върна се назад в годините Йорданка Фандъкова. -  Ученическа любов. Няма рецепта как се задържа такава любов. Просто се обичаме и се подкрепяме. Бяхме в един випуск в руската гимназия. В различни паралелки. С най-близката ми приятелка и неговият най-близък приятел се събрахме в обща компания и постепенно се събрахме и като две двойки. От лятото на 10 клас сме в една компания и постепенно нещата се случиха”.

Йорданка Фандъкова говори и за отношенията си с дъщеря си Михаела.

„С дъщеря ми Михаела имаме една много силна връзка – каза Фандъкова. - Тя бе подаръкът ми за 20-ата ми годишнина. Веднага след 20-ия ми рожден ден родих дъщеря ми. Когато беше бебе, съпругът ми Юри беше още студент и не беше много лесно и за двама ни. При всяко удобно време сега опитваме да сме с внуците ни Алекс и Елия. Трудно е, защото и двамата със съпруга ми имаме доста ангажименти. Нямам много  време, за да помагам на внуците за уроците. Епизодично е, защото няма време. С каквото обаче можем, помагаме”.

Йорданка Фандъкова се върна и към времето, когато е работила като учителка.

„И сега срещам много свои ученици, гордея се с тях, много ги обичам – призна тя. - Имахме страхотно отношение един към друг. Бях млад учител, а децата имат по-благосклонно отношение към младите учители. Винаги съм държала децата да знаят какво е разрешено и какво – не. Всички станаха успешни хора, много сега се връщат дори от чужбина с образованието и желание за реализация тук, което ме прави още по-горда. Иначе родителите и сестра ми ме насочиха да уча в езикова гимназия в София. В София съм от 13-годишната си възраст. След това университета. По-скоро по случайност станах учител. Тогава имаше разпределение, което бе ужасно, защото ти казват къде да работиш. Съпругът ми също започна по разпределение извън София. Така се случи, е аз живеех при неговата майка, а той – при моята тогава. Учила съм и макроикономика и микроикономика, така че имам и нужното образование, което ми даде шанса да стана и директор. Обичам руските  класици в литературата. Достоевски, Булгаков. Обичам да чета и българска литература, особено съвременна. И двамата със съпруга ми имаме доста динамичен живот – аз в Общината, той в болницата. Непрекъснато сме в движение.

САМО В ПИК И "РЕТРО": Големият актьор Стефан Мавродиев: Симпатизирам на госпожа Фандъкова

САМО В ПИК И "РЕТРО": Големият актьор Стефан Мавродиев: Симпатизирам на госпожа Фандъкова

Актьорът легенда Стефан Мавродиев, който през декември ще...

на 12.10.2019

В областта на медицината се допитвам до него. Анонсирахме идеята за Детски център. Като коментирахме това, се допитах до него и той ме насърчи за това”.

Йорданка Фандъкова се върна и към един от най-тежките моменти в живота си – когато е чула диагнозата, че има рак.

„Мъжът ми ме заведе, почти на сила да се прегледам, когато ми откриха рака – разказа тя. - И това помогна. Заради това и непрекъснато съветвам да се правят профилактични прегледи. Целта дори не е да се провеждат безплатно – ангажирани са най-добрите лекари, в най-добрите болници. Целта е да създадем навици у жените. При мен отиването на лекар бе почти на сила. Тъкмо бях станала кмет, когато ми откриха рака. Нямаше как да си взимам по-дълга почивка. Работата ме мобилизира тогава и това ми даваше допълнителна сила. Съпругът ми и невероятните лекари от болница „Надежда” страшно много ми помогнаха. Това ме спаси”.

Йорданка Фандъкова разказа и за кооперацията в която живеят със съпруга й и дали тъне в лукс.

„В кооперацията ни има асансьор – каза тя. - Кооперацията бе построена на наследствено място на съпруга ми в „Манастирски ливади”. Двустаен апартамент с тераса е. Нямаме много време за пребиваване. Често дори казвам, че ако имаме още една стая трудно ще я чиста”.

Петър Стоянов: Важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка Фандъкова

Петър Стоянов: Важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка Фандъкова

Важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка...

на 11.10.2019

Йорданка Фандъкова коментира и темата за упреците на съперничката й за кметския стол Мая Манолова, че от ГЕРБ опитват да я дискредитират.

„Мая Манолова ни упреква, че дискредитираме кампанията й. Това е несериозно да се хвърлят подобни обвинения – категорична бе Фандъкова. - Лепенето на стикери наистина излиза от всякаква граница. Манолова използва ролята на жертва, за да черпи дивиденти, но това не е честно. Факт е, че част от групата на ГЕРБ подкрепи Мая Манолова за да стане тя омбудсман. И тя няма как да отрече това”.

„Човек трябва да има късмет в живота, когато си търси половинка – призна съпругът на Йорданка Фандъкова - доктор Юри Фандъков. – Когато има късмет, нещата се получават. Рядко давам интервюта. Лекар съм детски болести. Работя в една софийска болница, имам частна практика. Имам сестра - година и половина по-голяма от мен. Когато бе студентка в МЕИ, трябваше да отида с нея и бях потресен, че минахме по една ливада. Сетих се тогава, че наблизо има и един друг университет и така се насочих към медицината, но никога не съм съжалявал. Тя винаги е била хубава жена и няма как да не привлича внимание. Щом 40 години сме заедно, явно успяваме. Определено, в сравнение с нея, не бях толкова добър родител. Пререканията ми с дъщеря ни Михаела бяха ежедневни. Йорданка тушираше непрекъснато напрежението. От елементарната подреденост и изглаждане на приоритети, които са смешни за тийнейдъжра, до по-сложни неща бяха споровете ни с дъщеря ми. Нормалните неща. Сега внуците трябва да си кажат как сме като баба и дядо. Глезим ги. Аз съм там да ги глезя – да се крием, да ядем сладолед. Нормално. Дъщеря ми дори им обяснява: „Радвай се че ти е дядо, а не баща”.

Работата на Йорданка Фандъкова продължава средно по 12 часа на ден. Обикновено се прибира след 20:00 часа. Имаме си негласно споразумение, че ако някой го няма до 21:00 часа се чуваме. Критичен съм към работата й. Повечето случаи обаче съвета ми е поискан, когато го давам. Много случаи дори ми се е случвало да опитвам да давам съвет, когато нещата вече са в ход. Вероятно й служа за нещо като коректив.

По принцип ангажиментите й са толкова много, така че се наложи и насила да я заведа на преглед, когато й откриха рака. Преминахме през това заедно. Добрият финал се дължи на късмет и добри лекари. Около операция бе болнични десетина дни, иначе останалото лечение премина покрай работата й. Ако бе останала за повече у дома, щеше да е нещастна. Заради това и работи това. Може да ме срещнете с велосипед по велоалеите по-често, отколкото в градския транспорт. Ето, сега има маратон и движението с градския транспорт е почти невъзможно. Идеалният вариант е движението с велосипед”.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(42)
1
За Коя Комунистическа К-УРВА ще Гласувате ? Мая Манолова Или Йорданка Фандъкова ? Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ !www.bulgarya.gа
2
Мая Манолова: Аз съм Трето Поколение Комунистка, Тоест ТЕРОРИСТКА и се Гордея с Това ! К-УРВАТА Мая Манолова е Вносител на чл. 417 от ГПК Който Приравни Правата на Банките с Тези на Държавата и Отне Домовете на Хиляди Българи ! АЗ КАЗАХ ЛИ ? Не е Толкова Важно да УБИЕШ Комунист или Милиционер, Колкото да ИЗБИЕШ Потомството му, За да не се Възпроизвеждат ИЗРОДИ ! Семейство Изсрало КОМУНИСТ или МИЛИЦИОНЕР е Бракувано Семейство, Некачествено СЕМЕ, от Него Нищо не Става и Трябва да се ЛИКВИДИРА за да не ИЗСЕРЕ Същото Л-АЙНО ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
ОХОООО, ЗА 40 ГОДИНИ ГАЛЕВА С ТРИ БРАКА И ОЩЕ КОЛКО ТОЯГИ Е СЧУПИЛА, САМО ТЯ СИ ЗНАЕ. ТЯ Е НАШАТА ГОРДОСТ, МЕСАЛИНА ПОЗИТАНСКА.
4
Браво, Данче, страшна си! Сега е моментът да се откажеш от кметуването и да се радваш на семейството. Щади се бе, жена, много изнервена и изхабена изглеждаш напоследък...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
галевата скрипя ...да си гледа СЕНКИТЕ и фалшивата демокрация , която нейното БСП превърнаха в РАЗКОЛ във всяка сфера от живота !
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Съпругът и премълча,че болницата,в която работи е Правителствена болница?
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Другарката Юрданка се потътрила за пусти кокал и с мъжа си из студиата ! Типично за потомци на БКП - и двамата , играещи го според интереса си "десни" !
12
Борисов умишлено ме дискредитира с лъжи, власт не се задържа така!!!! Аз разбирам, че за него залогът е огромен. Че той ще я брани тази власт на всяка цена, със зъби и нокти. Но власт не се брани по този начин – с лъжи, с натиск, инсинуации, внушения, дискредитирине на друг човек.
13
Платена реклама.
14
Фандъкова,да не би твоята партия да е честна?
15
с такава биография. Смени една дузина мъже. Дали е живяла от 13 годишна в София? Фандъкова знае проблемите на София. Тя и мъжът й са газили достатъчно кал в София, ходили са да учат и следват по софийските улици на млади години, ясни са им всички градски проблеми. Не са следвали в СССР.
16
догодина обещавам 2 лева да направя билетчето
17
Преди 10г. Ивa Никoлова на кoсъм да стане кмeтцiца на Гaброво. Ивeто щеше да е най-добрият кмет на СФ, голям пропуск е, че не се кандидaтира Преди 10г. Ивa Никoлова на кoсъм да стане кмeтцiца на Гaброво. Ивeто щеше да е най-добрият кмет на СФ, голям пропуск е, че не се кандидaтира .
18
Каква финална права бе, далече е още Фандупката, а вече не прилича на нищо и само мрънка "Ма не е честно". Още много има да ти тупат кожухчето, маша на мафията такава!
19
До 16 : И пейки по 100 хиляди лева бройката. Тия от 10 000 лв. не са съвсем походящи.
20
Още преди да е започнало на интервюто на Фандъчка знаех на 90% с какво заглавие ще излезете , треперят ли ви шушунките хахахахахахахахахаха
21
Не краде ли достатъчно от държавната ясла? Щом може да дава 20 000 лева годишно за фризьор, ще мине и без кметския стол.
22
Юрдано ма, не се ли наяде, не се ли наигра ма? А мъжът ти за какъв рак говори, уж лекар, а не знае, че миомата не е рак и че миома има вече има всяка трета жена над 30-годишна възраст. Ама пак по състрадателната струна на наивния българин играете, нали? Кмет, който позволи билетчето да стане 1.60 лв. въпреки мръсния въздух в града, не трябва да си помисля дори за следващ мандат. За другите хубавини да не говорим, че нямат изброяване.
23
Нищо чудно за да изкара политически дивидент Манолова и къщата да си запали до изборите. Къде са сега борците против корупцията Бареков,Йончева,Радан Кънев,сега след Костинбродката афера отново се появи Монолова.
24
Видях в интервюто с г-жа Фандъкова и съпругът и едно нормално българско семейство както хиляди други преодоляло с труд проблеми в житейския си път в пълен противовес на изнервената г-жа Манолова именно бореща се за власт опираща се уж на гражданското общество но "замразила" членството си в БСП с цел да се дистанцира временно от партията си която не се ползва с необходимото доверие на по голямата част от гражданите на България
25
Когато гледам позитивни хора много се радвам,но когато покажат по телевизиите някои „жертви”,като Манолова и сие полудявам. Глевата сестра наистина търси съжаление,защото лъжите й се пукат като балон!СОФИЯ,МИСЛИ МНОГО ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАШ!
26
Чичo Heдииии, защо в прeдния ми пoст #17, имам толкова минyси? Казах самата истина! Ивчeто е намбър yан, ша знaйЧичo Heдииии, защо в прeдния ми пoст #17, имам толкова минyси? Казах самата истина! Ивчeто е намбър yан, ша знaйш
27
Абe Heди, ти ли ми нaщpака минyсите? ? ? Яд тe е ,че Ивa вече не ти пyска и си го изкaрваш на мeн, а:-Абe Heди, ти ли ми нaщpака минyсите? ? ? Яд тe е ,че Ивa вече не ти пyска и си го изкaрваш на мeн, а:-(
28
отговор на коментар
До 8-........А, какво значение има това, болница, като повечето софийски болници- УМБАЛ „Лозенец“, известна също, като "Правителствена болница“, е една от най-големите и модерни болници в България, и вече не е само за политическия елит и висшия ешалон на държавната администрация. Депутатите приеха промени в Закона за лечебните заведения, с които отмениха регламента, според който болница "Лозенец" е лечебно заведение към Министерския съвет. Болницата е предоставена към Мед.Фак. на СУ "Св. Климент Охридски" и приема пациенти от цялата страна.
29
Милото Данчи, толкова уплашено и стреснато, защо ли? Защото гепи вече десет години, дава на Батко Буби интелектуалеца, той я закриля като своя рожба. Как не, Златната кокошка му е тя. Защо е днес в Йордания, защото краденото е над 30 милиярда и трябва да се вкара на сигурно място. Американците му прибраха 480 милиона долара от Саудитска банка, запорираха 3.5 милиярда в офшорния щат на САЩ, Делауеър. За да ги освободят веднага изплати 2.5 милиярда за Ф 16, които ще получим някога, ако ги получим. Тази сополива женица е за затвора веднага след като Мая стане кмет!!
30
Слушах разговора с Манолова. Тя не се прави на жертва , а просто опроверга една лъжа по неин адрес. Не манипулирайте хората !
31
Правителствена на болница има. Десетки. Милиони. Дългове. Кой ще ги Плати? И изобщо не е достъпна за всички. За обикновените "деца събираме капачки. Дъщеря ми е ученичка в. Столичното училище. Преди десетина я беше Заболяло коремчето. Сестрата(лекар и нямат) и дала 10 стотинки да си купи..... Едно ЛУКЧЕ на от лафката. Толкова за детското здравеопазване.
32
Юрданка може да разбие на Мая яйцата, ако Мая ще прави палачинки. Горкото Данче, как ли му се иска да се измъкне от това хоро на което го закачи БиБитко. Но партията му е като мафията, започнеш ли излизане няма. Имa, Нона с краката напред. Скоро и Цецко ще го споходи внезапна и бърза кончина. Много знае и започна да приказва тук и там, а БиБитко не обича са му свалят гащите. Заради тези малоумници държавата се разпадна, инвеститорите бягат бързо надалече, в техните общини се краде Дзверски, за хората нищо не остава. Още един мандат на тази сополива женица ще е пагубен за хората.
33
Фандъкова най-сетне след 10 г мрънкане си призна публично, че не тя, а Борисов и реди листите и определя кой ще се сдобие с обществени поръчки. Това нв е само неграмотна калинка, а сламена кукла на конци, от която нищо не зависи и реалността в момента го доказва
34
Доживяхме и това една учителка да бъде лице на корупцията и кражбите
35
отговор на коментар
Ако сложим от едната страна на везните сем. Фандъкови с 40 (четиридесет) години щастлив семеен живот и от другата, кюстендилската к**рва с N - броя любовници и две разбити семейства, как виждате нещата? Може ли честни граждани на София, дори и да не са фенове на ГЕРБ, да предпочетат парцал пред почтената жена да е начело на градската управа? СОФИЯНЦИ, МИСЛЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ КАКВО ПРЕДПОЧИТАТЕ. Госпожа ИЗМАМА ще измами и вас!
36
Костинбродската уруспия с московска диплома за шафрантия, със специалност как да задоволя устно дърт партиен член от политбюро, беше разбита от моралната и трудолюбива Фандъкова. Не мисля, че софиянци са дебили, както се изказа съветника на Румен Пъпката и, че ще гласуват за сестра Галева, Фози, братя Диневи и куп БСПеерадски олигарсиолигарси. С една дума, работен кон за червена кокошка няма как да стане...
37
Мая е с класа на Фандъчката.Като лапнат кокола и се мислят за б езсмъртни и незаменими.В Юесей има два мандата и толкоз,хората не са по-прости от нас.
38
Класата и личи ! Сигурен съм ,че щеше да бъде номер 1 на Околовръстното!
39
Абе прости хора има много Как може да сравниш класна жена с червена кранта. ММ няма шанс за нищо не става....някой да ми напомни какво е работила крантата че не се сещам. Тя само лая. Самосвал лай...на да и сипеш в устата няма да млъкне
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Ако въобще съм мислил да гласувам, днес фандъчката тотално ме отказа. Половин София блокирана за един маратон!!!! Защо при маратон на "Д.Николаев" трябва да се затвори и Цариградското от центъра? Бързах за летището ,обикалях през НДК-то , радиото и т.н. Ако изпуснех самолета колко Евро щеше да ми струва? " УЧИТЕЛНИЦАТА" ли щеше да ги плати. Малоумници. Не говорим ,че тя не знае да има квартали след Централна гара. Данъците обаче не забравят. Дано загуби и "галевата" да дойде все ми е тая. Айде...........
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16783
архив

Искате да бъдете полезен за обществото? Искате момичетата да тичат след вас? Искате винаги да ви чакат с нетърпение? Тогава елате при нас!... Фирма "Градски транспорт" търси шофьор на автобус.

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1495
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
НАГЛОСТ! Британски учени: Българското кисело зеле и мляко са отрова
x