НА ФОКУС: Европейски заем за Украйна и войната в Близкия изток на заседанието на ЕП

ЕС

НА ФОКУС: Европейски заем за Украйна и войната в Близкия изток на заседанието на ЕП

4861
преди 4 часа
НА ФОКУС: Европейски заем за Украйна и войната в Близкия изток на заседанието на ЕП
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейски заем за Украйна и развоят на напрежението в Близкия изток са акцентите в дебатите на европейските депутати днес.

препоръчано

Тази сутрин ще се обсъжда, а по-късно през деня и ще се гласува заем от 35 милиарда евро за Киев.

Това е приносът на ЕС към инициативата от миналата година на страните от Г7 за предоставяне на близо 45 милиарда евро за Украйна. Като гаранция за изплащането на заема ще послужат извънредните приходи от замразените активи на руската централна банка.

Темата "Украйна" отново е акцент в пленарната зала дни след участието на президента Зеленски в срещата на върха на евролидерите в Брюксел миналата седмица.

Депутатите вероятно ще коментират и основните предложения в украинския "План за победа" и в частност настояването за покана за присъединяване към НАТО сега, както и за западни оръжия на нанасяне на удари в Русия.

Също за тази сутрин в дневния ред е включена и другата гореща външнополитическа тема – войната в Близкия изток.

Очаква се голяма част от дебата да е посветена на израелските нападения, които засегнаха временните сили на ООН в Ливан.

Израелските власти от своя страна обвиняват "Хизбула", че използва миротворците на ООН като "жив щит" и смятат, че отказът те да бъдат евакуира ги е превърнал в заложници на ислямската организация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК