НА ФОНА НА БЕЗВОДИЕТО: Магистралният водопровод до Плевен и Ловеч - пробит от година

Региони

НА ФОНА НА БЕЗВОДИЕТО: Магистралният водопровод до Плевен и Ловеч - пробит от година

18724
на 22.08.2024
НА ФОНА НА БЕЗВОДИЕТО: Магистралният водопровод до Плевен и Ловеч - пробит от година
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проблемът с безводието в страната се задълбочава. Големи градове като Плевен и Ловеч продължават да са на режим. На този фон - магистралният водопровод, захранващ с вода двата областни центъра, се оказва пробит повече от година.

препоръчано

Под железопътен мост на четири километра от центъра на Ловеч върви поточе, което хората си мислят, че идва от естествен източник сред природата. Течът обаче е повече от година. Екип на NOVA тръгва срещу посоката на водата, която е образувала свое малко корито. И стига до извора - шахти на ВиК, които не са заключени. Там извира вода и има доста разклонения с водомери и без водомери.

От ВиК - Ловеч, които разпределят водата за Ловеч, Плевен и Троян, знаели за теча от шахтата на магистралния водопровод. „Имаме информация за отминалата година. Количествата, които изтичат, не са големи”, смята главният инженер на ВиК - Ловеч инж. Иглика Игнатова.

Ремонтът на аварията бил труден. „Заради дебелостенен бетон на шахтата. Свързан е с много къртене и двудневно спиране на магистралния водопровод”, уточни още инж. Игнатова.

Според бившия министър на околната среда и водите Емил Димитров решение на проблема с безводието има две направления. „Да не се продава вода на ВЕЦ-овете, да се оправи преносната мрежа, защото загубите са големи. Иначе догодина може да имаме голям проблем”, прогнозира той.

Изтичащото количество вода от шахтата край Ловеч е 3 литра в секунда, или един кубик на 5 минути, 12 за час и така повече от една година.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК