НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯ НА АРМАН БАБИКЯН, бащата на фалшивите новини. Плонжове от Надежда Михайлова към Борисов. Новият му гуру - президентът Радев

Политика

НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯ НА АРМАН БАБИКЯН, бащата на фалшивите новини. Плонжове от Надежда Михайлова към Борисов. Новият му гуру - президентът Радев

500070
на 06.12.2018
НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯ НА АРМАН БАБИКЯН, бащата на фалшивите новини. Плонжове от Надежда Михайлова към Борисов. Новият му гуру - президентът Радев
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Кой е Арман Бабикян и откъде се взе на главите ни, питат се от няколко часа всички, които разбраха, че са станали жертви на фалшивите новини, разпространяване от неговите сайтове (Виж в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

препоръчано

Паметливите помнят, че е акостирал в София от Варна. Причината е проста - търсил е начин да се изнесе в далеч по-оружайната столица откъм хонорари за предизборни кампании, на които да бабува. И се възползвал от лютата Виденова зима, за да се лепне за вече ясния победител на предсрочните избори през 1997-ма - СДС.

Именно тогава Бабикян влиза под кожата на бъдещия външен министър Надежда Михайлова (днес Нейнски), която е кандидат за депутат от ОДС във Варна и като местен човек започва да ѝ прави кампанията в морската столица. Тази кампания е успешна по простата причина, че СДС не просто имаше абсолютно мнозинство, но и толкова много гласове, че се говори, че дори е успяла да хариже малко на о бозе почившата отцепила се от БСП Евролевица на Александър Томов, за да я вкара в парламента и да демонстрира национален консенсус за излизането от кризата.

Барабар с националната криза Бабикян излезе и от личната си, като сподири победителите в София. И тук покрай победата на СДС внезапно се сдоби с ореола на успешен десен пиар. СДС обаче претърпя много катаклизми, разцепи се и Надежда Михайлова дори в един момент му беше председател, а през цялото време Бабикян бе наоколо, включително и покрай любимеца ѝ Николай Младенов, който по-късно се телепортира при ГЕРБ.

Всъщност успехите на Бабикян като пиар свършиха именно с успеха на СДС. Защото последвалите му опити да наложи в публичното пространство политическа сила претърпяха пълен крах. Така се случи с напусналата СДС Надежда Михайлова и нейното "Синьо единство", както и с Мария Капон и нейната Единна народна партия, когато Николай Младенов стана евродепутат от ГЕРБ. Връзката на Капон с Бабикян също е по линия на СДС, откъдето тя беше депутат, преди да напусне партията. Именно тогава той измисли някаква врътка, за да обяви възпълничката дама за "Мис депутатка", та да ѝ лепнат прякора Мара Мисата.

Преди партията на Мария Капон да се заличи от политическата карта, тя опита различни обединения, включително и с отцепилия се от ДПС Корман Исмаилов и тяхната Народна партия "Свобода и достойнство" заедно с Касим Дал. Бабикян неотлъчно следваше Капон навсякъде, но всичките му напъни да пиарства на тези проекти се провалиха с гръм и трясък.

Прочу се и с неуспешните кампании на двама кандидат-кметове на Варна - Данаил Папазов и Чавдар Трифонов. Почти толкова неуспешен бе и опитът му да защити Станишев в скандала "Хохегер". Както и да направи сечено на Борисов, като накара щерка си - студентка в Париж, да му пише злобни писма за гласуването на българите в чужбина, съъчинени всъщност от него.

Познанството му с премиера Бойко Борисов и ГЕРБ датира именно от времето, в което сегашните управляващи си избираха първите кандидати за евродепутати. Тогава Капон заедно с Николай Младенов и други отцепили се от СДС се прилепиха за ГЕРБ като комисия, която подбира бъдещите ѝ представители в Брюксел. Партията набираше мощна скорост и беше ясно, че ще е бъдещата победителка на следващите парламентарни избори.

След поредицата поражения Бабикян, надушил тлъстия пай, който се задава, решава да се прилепи за новия победител Борисов, но заради високия хонорар, който поискал, е отстранен от кампаниите и остава при победените.

Тъй като вратите на победителите за Бабикян са плътно затворени през победните им 10 години, а старото СДС и десницата е напълно разкапана, Бабикян все пак открива нов и твърде непросветен в предизборните тънкости победител, за който да се прилепи. Нищо, че е от другия спектър - левия. Нали е пиар, и той е като адвокатите - който плаща, за него работи.

Новият политически продукт, който захранва Бабикян, е президентът Румен Радев. Не се знае дали е имал нещо общо със същинската му кампания, в която водещи бяха днешният шеф на кабинета му Иво Христов и днешната червена депутатка Елена Йончева, но според изследователи на потайностите на сайтовете за фалшиви новини, какъвто е и informiran.net на Бабикян, стратегията да се пускат гнусни лъжи по адрес на личностите в управлението и най-вече на премиера Борисов, е именно на президентския човек Иво Христов и на подръчното му средство Арман Бабикян, който има да си връща оттук до края на света на Борисов, защото му отне възможността да бъде гуру на политическите му победи.

Фактът, че тези новини намират най-широк отглас при Сашо Диков, и то именно в компанията на Бабикян, е достатъчно красноречив за първоизточниците им. Уви, и тази мистификация на Бабикян бе разкрита.

Ето например едно от отмъщенията му по повод на посещението на Борисов в ООН:

"Посещението на Борисов в ООН не бележи особен успех. На моменти бе комично за българската публика. Поведението на министър-председател, който се държи като рок звезда и вместо автограф търси ръкостискане, за да бъде заснет, не ми се струва сериозно за лидер на една държава. Беше по-разумно президентът Радев да отпътува за САЩ, а не премиерът Борисов. Въпрос на избор е дали някой иска добре да представи България или добре да представи себе си. Ако ставаше дума за дипломатическия статус на страната ни, най-вероятно президентът щеше да се справи по-добре с това".

След такива оценки всеки пиар би казал, че по-дърварски пиар от този просто няма. Шито е с бели конци за кого работи, а точно това обезсмисля работата на пиара.

Биографичните данни за Бабикян в публичното пространство се твърде оскъдни. Знае се, че е  на 51 години, завършил е класическата гимназия в София и политология в СУ "Св. Климент Охридски", но е работил като водещ , каквото и да значи това, във Варна в радио "Канал Ком", после в радио „Атлантик“, на които се води създадел и правител, БНР и „Свободна Европа“.

Явно пиарските проекти на Бабикян окончатено са закърнели, тъй като днес се включи в мини "флаш моб" от трима души в Съдебната палата да чете от листче заедно с един от защитниците на забегналия банкер Цветан Василев - адвоката Николай Хаджигенов, че иска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

Какво да се прави - и той деца храни, и той корем има. Няма как да се прехранва само с жена си, която е цветарка, тоест, продава цветя, при тия "цветя и рози", с които е задръстил пиарската си кариера.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК