Вход
София
Времето в София 15 o C

Невероятната история на Дядо Влайчо – пророкът на народа, до когото се допитваше Ванга! Вижте какво е предсказал

Невероятната история на Дядо Влайчо – пророкът на народа, до когото се допитваше Ванга! Вижте какво е предсказал

на 08.01.2020
126889
7
Невероятната история на Дядо Влайчо – пророкът на народа, до когото се допитваше Ванга! Вижте какво е предсказал
Автор: ПИК
08.01.2020
7
126889

Ванга винаги е сочена за най-силния български феномен. Оказва се обаче, че историята помни човек, който я е надминавал – дядо Влайчо от с. Коньово, Новозагорско, известен като пророка на народа.  Благодарение на него стотици майки научавали съдбите на синовете си по време на двете световни войни. Никога през живота си той не е взел нито лев от хората, които питали за близките си. 

За неговите невероятна съдба, способности и чудодейства разказва най-новата книга на издателство „Милениум“ – „Чудото Дядо Влайчо“. Ще я намерите на всички вестникарски павилиони от днес в София, а от утре и в цялата страна на цена само 8 лв.

Влайчо Жечев е роден на 15 август 1894 г. Още като дете не бил като останалите – не искал да играе с другите деца и изучавал виденията, които му се явявали непрекъснато. Веднъж, докато бил сред гората, отново съзрял нещо.  Никой не му повярвал и дори му се присмели. Точно след 12 месеца обаче започнала Първата световна война. Едва тогава хората се сетили за него и тръгнали да го търсят, за да го питат за съдбата на близките си на бойното поле. Не минало обаче много време и Влайчо бил мобилизиран. Той не се вписвал и в образа на обикновения редник. Първо обяснил на командира си, че не иска да стреля по врага. Дали му да води полковото магаре, но ясновидецът взел на гръб дисагите, а животното вървяло спокойно зад него.

След края на войната Влайчо се завръща у дома, а славата му вече се е разчула и от предсказанията му се поинтересувал дори  цар Борис ІІІ. По време на пътешествията си по различни градове и села, много пъти се е срещал с учителя Петър Дънов. Именно създателят на Бялото братство решил да го запознае с Ванга. Самата тя после често се съветвала с него.

В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо вижда смъртта на Георги Димитров. Заради това пророчество комунисти го обявяват за народен враг. И ясновидецът попада в шестгодишен ад. Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая стига и до Белене. Надзирателите не спирали да го измъчват, но въпреки това той успява да излезе жив от капана на лагерите.

През 60-те години се организира национален конкурс за ясновидци. Явяват се Влайчо и Ванга. Първенец е новозагорецът, докато пророчицата от Рупите остава втора.

Едва тогава комунистическата власт започва да го търси за съвети. Лично Людмила Живкова отива да го пита за съдбата на близките си.

Дядо Влайчо доживява до 87 години.въпреки мъченията в лагерите. Винаги е живял като аскет – без много ядене, алкохол, цигари, месо. Винаги казвал на хората  да се радват на трудностите, защото те са двигател на живота.

Коньовският пророк помагал не само на хората, които търсят отговори, но и на болните, които имат нужда от изцеление. Успявал да го направи с много молитви и ефикасни билкови рецепти. Тъкмо те са събрани в новата книга на „Милениум“ - „Чудото Дядо Влайчо”.

От нея ще научите и за музея „Дом на доброто“, посветен на чудодееца, намиращ се в родното му село и открит съвсем наскоро.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 17539
архив

Статистиката отчита: "Бой и псувни в 80 % от училищата". Това със сигурност са децата, невкусили майчина кърма и здравословната атмосфера на мола. Просто няма как да е иначе.

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
1137
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов проговори за оставки и разкри как Христо Иванов тайно ходел при него (ОБНОВЕНА)
x
Не ви се прави секс? Ето ви 8 причини
x