Невероятната история на пророка Дядо Влайчо - човека, който посрами Ванга и Петър Дънов!

Бомба

Невероятната история на пророка Дядо Влайчо - човека, който посрами Ванга и Петър Дънов!

330193
на 25.01.2014
Невероятната история на пророка Дядо Влайчо - човека, който посрами Ванга и Петър Дънов!
Автор:   Ретро

Да се ядат само зеленчуци и плодове, които виреят по високите места, съветвал той

Има българин с по-силни магически способности от Ванга. Това е дядо Влайчо, пророкът на народа, за когото малцина помнят, но легендите за него още се носят от уста на уста.

препоръчано

Ванга винаги е сочена за най-силния български феномен. Оказва се обаче, че историята помни човек, който я е надминавал – дядо Влайчо. Благодарение на него стотици майки научавали съдбите на синовете си по време на двете световни войни. Никога през живота си той не е взел нито лев от хората, които питали за близките си. 

Влайчо е роден на 15 август 1894 г. в с. Коньово, Новозагорско. Още като дете не бил като останалите – не искал да играе с другите деца и изучавал виденията, които му се явявали непрекъснато. Веднъж, докато бил сред гората, отново съзрял нещо.  Никой не му повярвал и дори му се присмели.

Точно след 12 месеца обаче започнала Първата световна война. Едва тогава хората се сетили за него и тръгнали да го търсят, за да го питат за съдбата на близките си на бойното поле. Не минало обаче много време и Влайчо бил мобилизиран. Той не се вписвал и в образа на обикновения редник. Първо обяснил на командира си, че не иска да стреля по врага. Дали му да води полковото магаре, но ясновидецът взел на гръб дисагите, а животното вървяло спокойно зад него.

След края на войната Влайчо се завръща у дома. Но славата му вече се е разчула и от предсказанията му се поинтересувал дори  цар Борис ІІІ. Монархът искал да знае какво бебе ще роди съпругата му Йоанна Савойска. „Детето ще е мъжко”. Той си тръгва по живо по здраво от двореца и отново попада в света на своите видения.

По време на пътешествията си по различни градове и села, много пъти се е срещал с учителя Петър Дънов. Именно създателят на Бялото братство решил да го запознае с Ванга. Събрал ги на вечеря, сложил ги да седят от двете му страни на масата. След като се нахранили, ги накарал да си гледат един на друг.

"Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга", веднага поставил въпроса Дънов. Петричката пророчица току-що се била омъжила. "Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, когато не е далеч времето, че ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и много хора ще идват", веднага изрекъл той, а ясновидката от Рупите останала потресена. Учителя накарал Ванга да предскаже бъдещето на Влайчо. Тя започнала да обяснява, че той обича природата и да гледа пчели, но ще дойде време вместо да събира мед, него да приберат. И се оказва права.

В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо вижда смъртта на Георги Димитров. Заради това пророчество комунисти го обявяват за народен враг. И ясновидецът попада в шестгодишен ад. Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая стига и до Белене. Надзирателите не спирали да го измъчват, но въпреки това той успява да излезе жив от капана на лагерите. След години Ванга разказала на свои близки, че наистина го видяла в лагер. Но разбрала, че той ще излезе жив от там. Оказва се обаче, че Влайчо може би е един от малкото световни феномени, които могат да предсказват и собственото си бъдеще, защото в свои записки пише, че ще се измъкне жив от ада на заточението.

През 60-те години се организира национален конкурс за ясновидци. Явяват се Влайчо и Ванга. Първенец е новозагорецът, докато пророчицата от Рупите остава втора.

Едва тогава комунистическата власт започва да го търси за съвети. Лично Людмила Живкова отива да го пита за съдбата на близките си. Той обаче й разказва мрачни неща, както за баща й, така и за бъдещето на страната. Въпреки това й казва, че ще има опит за атентат срещу Тодор Живков, като има предвид организирания от Иван Тодоров-Горуня. 

Малко преди да си отиде от този свят през 1981 г., пророкът на народа, както вече го наричали, разказал какво вижда за следващите десетилетия. Той обяснявал, че ще има политическа промяна и комунистите няма да управляват България. Имал видения, че ще има екологично замърсяване, че все повече ще стават районите, в които ще има негодна почва. Давал съвети да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят на високо. По този начин нямало как да поемем от отровите на земята.

Влайчо доживява до 87 години въпреки мъченията в лагерите. През целия си живот той живеел като аскет – без много ядене, алкохол, цигари, месо и похот. Винаги казвал на хората  да се радват на трудностите, защото те са двигател на живота. „Колкото по-извисена е една душа, през толкова повече изпитания трябва да премине", добавял той.

 

 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това