НЕВИЖДАНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА: Киро уредил за съветник в правителството съдружничката на жена му

Акценти

НЕВИЖДАНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА: Киро уредил за съветник в правителството съдружничката на жена му

128508
на 12.09.2022
НЕВИЖДАНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА: Киро уредил за съветник в правителството съдружничката на жена му
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Невиждана шуробаджанащина се е вихрила в правителството на Кирил Петков не само на ниво министри, но и на ниво съветници. Това става ясно от списъка със съветници и експерти, които са били на договор към Министерски съвет.

препоръчано

Както ПИК съобщи по-рано днес, близо 1 млн. лв. от джоба на българския данъкоплатец са отишли за заплати за съветници на правителството на Кирил Петков. Сред тях е и жената на евродепутата Радан Кънев.

Друго любопитно име от списъка е това на Ана-Мария Вълканова. Младата жена е съдружничка на Линда Петкова при създаването на Virgin Cakes, сочи публикация в „Капитал“ през 2017 г. През същата година двете стартират производството на здравословни и диетични торти.

Към онзи момент Линда и Ана-Мария се грижат за всичко в бизнеса сами. Линда е човекът в кухнята, а Ана-Мария управлява снабдяването, счетоводството и доставките.

След създаването на "Продължаваме промяната" Ана-Мария Вълканова попада в листите на партията. Тогава тя е част от две листи в 24-и район-София и в 26-и район-София област, съответно на седма и четвърта позиция.
На 15 декември миналата година Вълканова превантивно пуска заявление до Централната избирателна комисия с искане да не бъде обявена за избрана за народен представител, сочи справка в сайта на ЦИК. Към този момент не е имало такава опция.

Два дни по-късно обаче оставка като депутат подаде Радостина Ценова, която освободи позиция в Народното събрание. Мястото й щеше да бъде заето именно от Ана-Мария Вълканова, но след нейния отказ народен представител стана осмият в листата Димитър Гочев.

Любопитен момент е, че според биографичната й справка на сайта на ПП, Ана-Мария Вълканова е национал по голф на България за 2010 г. и 2011 г. с отборна победа от Купата на Балканите, както и републикански шампион по голф за жени 2016 г.

Към настоящия момент се занимавала с развитието на бизнес проекти в сферата на био земеделието и храните, недвижимите имоти и местния туризъм.

Очевидно Вълканова е предпочела да не се занимава с Народното събрание, след като може да прибира голяма заплата и като съветник в Министерски съвет.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Бившият главсек на МВР Петър Тодоров с горещ коментар за трагедията с кола на НСО: Дружките на Кирил Петков на задната седалка не трябва да са обичайна практика ПИК TV! Бившият главсек на МВР Петър Тодоров с горещ коментар за трагедията с кола на НСО: Дружките на Кирил Петков на задната седалка не трябва да са обичайна практика
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК