Неврохирургът д-р Мария Енева с изповед в ПИК: Подигравахте се на проф. Мутафчийски, сега никой няма доблест да каже – прав беше! Ще достигнем до 500 починали дневно

Здраве

Неврохирургът д-р Мария Енева с изповед в ПИК: Подигравахте се на проф. Мутафчийски, сега никой няма доблест да каже – прав беше! Ще достигнем до 500 починали дневно

309904
на 14.11.2020
Неврохирургът д-р Мария Енева с изповед в ПИК: Подигравахте се на проф. Мутафчийски, сега никой няма доблест да каже – прав беше! Ще достигнем до 500 починали дневно
Автор:   ПИК

Всички се подиграваха с професор Мутафчийски и избиваха комплекси на негов гръб. Сега никой няма доблест да каже - прав беше! Това написа неврохирургът от София д-р Мария Енева в емоционално писмо до ПИК за ситуацията в България около пандемията с коронавируса. Тя разказва в сърцераздирателна изповед за своето ежедневие – лишенията и загубите на близки хора заради COVID-19.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

„Нямало нужда от по-строги мерки?! Хубаво. Спомнете си това, когато достигнете до 500 починали дневно. И в болниците няма лекар, дори за да ви премери кръвното. Защото това ще стане. Скоро. С тези " мерки" и с тази " дисциплина", пише още д-р Енева.

Ето и текста на писмото й:

"Здравейте, агенция Пик!

Нямам представа дали някой ще прочете това. Вероятно не. Сигурно получавате стотици писма дневно. Признавам си - реших и аз да ви пиша по-скоро защото си давам сметка, че НАИСТИНА никой няма да ме чуе.

И така, аз съм един " ПРОСТ" български неврохирург. Така ме нарече преди дни една фризьорка. "Проста докторка". Здрава да е. И дано попадне на достатъчно "умен" лекар, когато има нужда. Защото ще има. Все някога.

Няма да говоря за ада, в който живея от месеци. И който все още не е достигнал до най-лошото. Най-лошото все още е пред нас. И идва. Няма да ни подмине. Няма да говоря за това, че вече не мога да си спомня кога за последно съм виждала близките си. Извън телефонния екран. За всички важни и близки хора, които загубих, защото "това е просто грипче и няма нищо страшно". Не.

 Днес разбрах, че било "дискриминация" да се ограничи излизането на възрастни граждани от домовете им. За да останат живи. Да оцелеят. Но за сметка на това се оказа, че не е дискриминация да ограничат мен. Защото съм под 65. Да, предполагам, че има много работещи хора над 65. Сигурно. Вероятно е доста глупаво да излизат между 8 и 10 в този хладен и мъглив сезон.

Добре. Но може ли някой да ми обясни как точно се предполага да се справя с елементарни неща, след като излизам от болницата веднъж на всеки 15 дни за по двайсетина часа? Защото лекари няма. Физически. Обективно. Лекари няма. Но има травми, раждания, инфаркти, тумори. И ковид. Значи аз трябва да изгубя ценни часове, в които бих могла да си почина. 

Никой не пожела да въведе истински правила и реално да следи и наказва неспазването им. Никой не иска да сложи юзди на българската недисциплинираност и безотговорен егоизъм. 

Всички се подиграваха с професор Мутафчийски и избиваха комплекси на негов гръб. Сега никой няма доблест да каже - прав беше!

Затова аз бях дотук. Стига ми толкова. С години работих в чужбина. Върнах се. И за почти десетилетие разбрах, че умишлено се насажда омраза към хората, които работят с ума си. Лекарят е " убиец", актьорът е " готованец", цигулярят е "безполезен". 

Бъдете здрави и се пазете. Така пазите и другите около вас. 

 Ако някой е прочел това - много благодаря! Ще продължа да ви чета. Където и да отида. Не се давайте. Не е лесно, но не се предавайте. Нормалните хора не четат фалшиви новини, повярвайте ми.

 С уважение,

Д-р Мария Енева, София"

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК