Недекларирана валута за близо 1,3 млн. лв.. задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Крими

Недекларирана валута за близо 1,3 млн. лв.. задържаха митническите служители на Капитан Андреево

9625
на 29.09.2023
Недекларирана валута за близо 1,3 млн. лв.. задържаха митническите служители на Капитан Андреево
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност  1 297 517 лева при три проверки на превозни средства, излизащи от страната.

препоръчано

Най-голямото количество валута е открито при проверка на лек автомобил, който пристига на пункта на 27.09.2023 г. Превозното средство, управлявано от мъж с двойно гражданство- българско и турско, пътувал сам от България за Турция. По метода „анализ на риска“ колата е селектирана за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.  При последвалата физическа проверка се установява, че газовата бутилка в багажното отделение е пригодена за тайник, в който са укрити пакети с еврови банкноти. Общото количество на откритата недекларирана валута е 522 710 евро с левова равностойност 1 022 331 лева
Ден по- рано на 26.09.2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Великобритания през България за Турция. Водачът – турски гражданин заявява, че не пренася акцизни стоки, благородни метали и изделия с тях, както и парични средства в левове и друга валута. При извършената щателна митническа проверка след демонтиране на тапицерията в задната част на шофьорската кабина инспекторите откриват 83 410 британски лири с левова равностойност 187 468 лева.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение – Свиленград.

Третият случай на открита недекларирана валута е при  друга проверка на автобус, който пристига на пункта на 22.09.2023 г. в 07:10 часа с водач - турски гражданин. В превозното средство пътували втори шофьор, стюард и 12 пътници. Всички те декларирали пред митническите служители, че пренасят единствено личен багаж. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, под шофьорската седалка, е открит полиетиленов плик, обвит с прозрачно тиксо, съдържащ 1016 банкноти в  купюри по 200, 100, 50, 10 и 5 евро. Намерената недекларирана валута е общо  44 850 евро с левова равностойност 87 718 лева. Установено е, че валутата е на стюарда. На нарушителя К.А на 34 години - турски гражданин, е съставен акт по Валутния закон. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК