Недекларирана валута за близо 265 000 лева задържаха МП „Капитан Андреево”

Крими

Недекларирана валута за близо 265 000 лева задържаха МП „Капитан Андреево”

18960
преди 4 часа
Недекларирана валута за близо 265 000 лева задържаха МП „Капитан Андреево”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Недекларирана валута на стойност 264 747 лева задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево”. Това е станало в два случая, при проверки на товарен автомобил и автобус, излизащи от страната, съобщават от Агенция „Митници”.

препоръчано

На 30 септември на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. Превозното средство е насочено за щателна митническа проверка. При нея във фабрична кухина, намираща се в агрегата на хладилното полуремарке, са открити еврови банкноти в купюри с различен номинал. Общата сума на установената валута е 100 000 евро с левова равностойност 195 583 лева.

По случая е образувано досъдебно производство., а на водача е повдигнато обвинение.

Ден преди това при проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция, е открита недекларирана валута - евро и щатски долари с левова равностойност 69 164 лева.

Валутата е била скрита в две пътнички, на които е извършен личен преглед. В горното бельо на едната от тях са открити 10 000 евро и 10 000 щатски долара, а на другата - 10 000 щатски долара и 7500 евро. По случаите са съставени актове за административно нарушение.

От началото на годината до момента на МП „Капитан Андреево” е установена недекларирана валута с левова равностойност близо 8 900 000 лева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК