Недоволство: „Жълти жилетки” надигнаха глава и в Мароко

Африка

Недоволство: „Жълти жилетки” надигнаха глава и в Мароко

4817
на 18.12.2018
Недоволство: „Жълти жилетки” надигнаха глава и в Мароко
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Марокански работници от частния и публичния сектор организираха демонстрации в Рабат, настоявайки за по-добро заплащане и подобряване на условията за живот, предава Anadolu Agency, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

Зухайр Аскириба, заместник-началник на Съюза на техниците в Мароко, заяви пред Агеницята,  че техниците от различни министерства и институции са носели жълти жилетки, докато участваха в протестите.

Според Аскириба, демонстрациите ще продължат една седмица до следващия вторник.

„Техниците прибягнаха до протести след изчерпване на всички усилия да седнат на преговори с правителствени служители“, отбелязвайки, че техниците не са били включени в текущите разговори между правителството и представителите на синдикатите.

В случай, че техните искания не се изпълнят, техниците планират да организират национална стачка на 19 и 20 декември, добави Аскирба.

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК