НЕДОСЕГАЕМИЯТ БИЗНЕС НА ПРОКОПИЕВИ или няма да пипаме "Капитал" и "Дневник"...

НАЙ-ВАЖНОТО

НЕДОСЕГАЕМИЯТ БИЗНЕС НА ПРОКОПИЕВИ или няма да пипаме "Капитал" и "Дневник"...

131606
на 20.05.2020
НЕДОСЕГАЕМИЯТ БИЗНЕС НА ПРОКОПИЕВИ или няма да пипаме Капитал и Дневник...

Комисията на г-н Цацаров с поредно процесуално действие спрямо обвиняемия Прокопиев – внасят иск за запориране на нов половин милион в банкови сметки и акции.

препоръчано

Досега съдът е запорирал над 200 милиона на Прокопиев.

Съдът, забележете – техният съд, на Лозан Панов. Не Цацаров или Гешев. Те само предлагат.

Активността на г-н Цацаров е похвална, вдъхва кураж, че справедливост все пак ще има за крадците-приватизатори с бели якички.

Обаче…

Прессъобщението на КПКОНПИ приключва с една странна уговорка – „не са предприемани никакви действия към „Икономедиа“.

Ерго, няма да пипаме „Капитал“ и „Дневник“.

И тук човек, подобно на Огнян Герджиков, се плясва по челото и се пита – „Защо?“ Медийният бизнес в България ползва ли се със специални привилегии и специален статут? Примерно - не трябва да се запорира? Да си издател индулгенция за невинност ли е?

Добре, няма да пипаме медии, но защо да не "пипаме" издателите им, ако са подсъдими?

Излиза, че всеки престъпник може да си направи медия и да си изпере откраднатите пари там. Никой няма да му я конфискува, ще го ударят само за страничния бизнес. 

Не съм чувал свободата на словото да е над закона.

Или може би само свободата на словото на Прокопиеви е над закона?

Защото в други случаи и с други подсъдими магнати държавата не е действала толкова толерантно. Веднага се сещам, например, като погнаха Любомир Павлов и Огнян Донев през лятото на 2012 г…Главният прокурор - тогава Борис Велчев, посегна първо на медиите им – запорираха дяловете им в „Труд“ и „24 часа“. Не фирмените сметки на самите вестници, а личната собственост на обвиняемите лица!

И така е каузално правилно, такава е цивилизованата практика. Не се посяга на журналистите, но се санкционират издателите.

Не може определен тип бизнес – пък бил и той медиен, да е недосегаем за закона, само защото биха възникнали контраобвинения от засегнатите лица в посегателство над свободното слово.

И пак опираме до това прословуто „свободно слово“. За медиите на Любомир Павлов то не беше „преобладаващо“ при решенията на репресивните органи. За медиите на Прокопиев обаче е! Излиза, че се действа избирателно, с двоен аршин.

Да накажем Прокопиеви, но да не им пипаме медиите?!

Добре де, нали – след като става дума за обвинения в пране на пари, тези пари най-вероятно захранват и въпросните медии? Няма логика, при която „Алфа финанс груп“ се издържа с мръсни средства и трябва да я запорираме, докато „Капитал“ се издържа с чисти и няма да го закачаме.

Следователно порочният кръг трябва да бъде пресечен. Как да стане без запори на дяловете в „Икономедиа“? Ами ако междувременно Прокопиеви продадат фирмата и заличат следите от евентуалното престъпно финансиране?

Колкото и да разсъждаваме, истината е ясна за всички. В България мафията притежава медии, за да се откупува от властта.

КПКОНПИ не пипа медиите на Прокопиеви, защото ще последва титаничен вой из фейсбуци, НПО-та, както и декларации на „Да, България“ и „Репортери без граници“. Това за управляващите в момента е много, много страшно. По-страшно от това да толерират криминалното функциониране на медии, претендиращи да са „стожер на либерализма“. Комплекс някакъв са развили от крясъците на стотина грантояди.

Казвали сме го и преди – няма да има възмездие за Прокопиеви, докато се прегръщат с премиера Борисов на публични форуми в „Шератън“. Над тях от години е разпънат мощен властови чадър.

Но иначе България я управлявал Пеевски...

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли
ПИК TV x
ПИК TV: Корнелия Нинова: Започнахме с еуфория, но завършваме в скандали ПИК TV: Корнелия Нинова: Започнахме с еуфория, но завършваме в скандали
ново
Днес: 185
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това