Незрящ българин въстана срещу нарушените му права за гласуване и тайната на вота му заради машините. Подготвя се за съд

ГОРЕЩО

Незрящ българин въстана срещу нарушените му права за гласуване и тайната на вота му заради машините. Подготвя се за съд

12080
на 11.07.2021
Незрящ българин въстана срещу нарушените му права за гласуване и тайната на вота му заради машините. Подготвя се за съд
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Гражданските ми права на избирател са грубо погазени. Първо, нарушена е тайната на вота ми. Второ, дори не зная за кого съм гласувал", изригна гневно пред пик незрящият Тодор Георгиев от Поморие.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Причината за възмущението му е, че сравнявайки с начина, по който е гласува с бюлетина, и сега - с машина, открива грубо неспазване на правата му на избирател.

"Когато гласувах с бюлетина, придружаващото лице влизаше заедно с мен в "тъмната стаичка". Аз му посочвах 4 поредни номера, които затисках с пръстите си, след това той се обръщаше и аз отбелязвах желания от мен номер, но той не виждаше кой е", обясни Георгиев.

"Сега придружителят не само гледа как ще гласувам, но и ако гласува той, аз не зная за кого ще даде гласа ми. Това е противоконституционно и унизително", разгневи се незрящия мъж.

И още по-гневно допълни, че твърди адвокат, чрез който да се откаже пред съда да бъде човек и да го обявят за мечка. Причината за това е случаят в Белица, при който мечка нападна и обезобрази жена, а хората на Тома Белев и прочее присъдружни на ДеБъ протестираха срещу разрешението стръвницата да бъде отстреляна.

"Ако ме обявят за мечка, ще имам 50 000 защитници и застъпници, а сега дори не мога да гласувам като човек", заяви Георгиев. И допълни, че настоява поне служебния икономически министър със съмнителна диплома от Харвард Кирил Петков да му осигури като на незрящ човек един електромобил.

"Щом можа да даде 30 милиона на една фалирала фирма в Германия за несъществуващи елетромобили, да ми осигури поне един на мен, та на следващия ден за размисъл да отида в Южния парк в София и да се включа еко джаз феста, с който разпъдиха всички птици и животинки наоколо. И то именно в деня за размисъл го спретнаха това уж еколозите", възмути се Георгиев пред ПИК, за когото екотематиката изобщо не е чужда.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК