Немският Фейсбук ще премахва антиислямските коментари

Технологии

Немският Фейсбук ще премахва антиислямските коментари

6968
на 15.09.2015
Немският Фейсбук ще премахва антиислямските коментари
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От ръководството на немското подразделение на Фейсбук заявиха, че създават специален екип за борба с коментарите с антиислямска и антимигрантска насоченост.

"В последно време в немския сегмент на Фейсбук се наблюдава силен ръст на расистките и ксенофобски коментари, което съвпада по време с наплива на мигранти", отбелязват от социалната мрежа. 

От немския Фейсбук обещават да засилят мониторинга под дявление на правителството на Германия и своевременно да премахват оскърбителните коментари по адрес на мигрантите, като за това в най-скоро време бъде сформиран специален екип.

Фейсбук по принцип е известен със своята цензура. През тази година админите започнаха да премахват постове, съдържащи думата "украинци". В резултат, бяха блокирани някои страници, включително и на журналист от Латвия. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК