Немци инвестират в българския IT сектор, дават по 1350 евро заплати

Икономика

Немци инвестират в българския IT сектор, дават по 1350 евро заплати

15973
на 18.01.2019
Немци инвестират в българския IT сектор, дават по 1350 евро заплати
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Германска компания планира да инвестира в IT сектора в България, стана ясно от среща на зам.-икономическия министър Александър Манолев и изпълнителния директор на софтуерната компания EVES Ралф Шмит.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Предприятието се разширява с 30% всяка година и си партнира с водещи автомобилни компании и мобилни оператори. В момента фирмата е в процес на преминаване от европейски към световния пазар, затова и планира да инвестира в нашенския IT сектор. „България отговаря на всичките ни изисквания и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни специалисти“, обясни Шмит. Плановете включват създаването на „European Competence Center“. Той ще започне своето функциониране през първото тримесечие на 2019 г., а откриването му ще създаде
нови 50 работни места, които да се вземат от висококвалифицирани експерти.

Средната заплата в сектора на информационните технологии е 1350 евро. „IT & BPO секторите са най-бързо развиващите се в нашата страна“, коментира ресорният зам.-министър Манолев. По негови думи работните места в бранша растат с 5% всяка година.

Манолев допълни, че немската фирма може да разчита на пълната подкрепа на Министерството на икономиката за реализацията на проекта.

Сред обсъжданите теми бе и възможността за влизането на кадри от трети страни чрез т.нар. „синя карта“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК