НЕОЧАКВАНО: "Дясната ръка" на Кадиров подаде оставка

СВЕТЪТ ДНЕС

НЕОЧАКВАНО: "Дясната ръка" на Кадиров подаде оставка

24099
на 15.05.2024
НЕОЧАКВАНО: Дясната ръка на Кадиров подаде оставка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Говорителят на парламента на Чечения Магомед Даудов е подал оставка. Той заемаше този пост девет години. Преди това той бе начело на чеченското правителство и отговаряше за местните силоваци, съобщава "Газета.ру".  

препоръчано

Даудов е наричан "вторият човек в републиката" и "дясната ръка" на Рамзан Кадиров. Той е ветеран от Чеченската война, а впоследствие ръководеше щаба по набирането и изпращането на доброволци в Украйна. 

Говорителят на парламента на Чечения, 44-годишният Магомед Даудов с прякор "Лордът", неочаквано подаде оставка. Новината съобщи самият той по време на парламентарно заседание. 

"След съвещание с главата на Чеченската република Рамзан Кадиров взех решение да предам пълномощията си", поясни Даудов.

Той бе говорител на чеченския парламент от лятото на 2015 година и се смяташе за "дясната ръка" на Кадиров. Руският президент Владимир Путин през април му даде званието генерал-майор, а Кадиров нарече това "признание за дългогодишната му и плодотворна дейност" в сферата на безопасността на Чечения и защитата на "интересите на страната". 

Неофициални източници отбелязват, че Даудов може да заеме поста председател на правителството на Чеченската република. За поста председател на парламента на Чечения е бил подготвен близък роднина на Кадиров, съобщава Telegram-каналът ВЧК-ОГПУ.

Превод: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК