Нетаняху номинира нов ръководител на МОСАД

ЧАС ПИК

Нетаняху номинира нов ръководител на МОСАД

3954
на 08.12.2015
Нетаняху номинира нов ръководител на МОСАД
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелският премиер Бенямин Нетаняху номинира нов началник на израелската служба за външно разузнаване, специални операции и борба с тероризма МОСАД.

препоръчано

54-годишният Йоси Коен ще смени Тамир Пардо, чийто мандат изтича през януари, съобщи премиерът в разпространена по израелската телевизия декларация. Йоси Коен е председател на Съвета за национална сигурност от 2013 г. и е един от най-близките съветници на Нетаняху по въпросите на сигурността.

В декларацията се подчертава, че основната мисия на МОСАД е "да осигури сигурността на Израел срещу терористични заплахи, срещу иранската и други заплахи".

Йоси Коен е бивш пилот на изтребител и началник на разузнаването на ВВС. Той е ветеран от МОСАД, за която е работил в продължение на 30 години, включително и като директор на отдела за изпращане на агенти по света, припомнят израелски медии. Той е заемал поста зам. директор на агенцията от 2011 до 2013 г. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК