Нетаняху с послание към иранския народ: Иран ще процъфтява както никога досега, когато най-после бъде свободен

Близък изток

Нетаняху с послание към иранския народ: Иран ще процъфтява както никога досега, когато най-после бъде свободен

19419
преди 4 часа
Нетаняху с послание към иранския народ: Иран ще процъфтява както никога досега, когато най-после бъде свободен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху излезе със специално послание, адресирано директно до иранския народ и му каза: "Израел е с вас", пише The Times of Israel. "Не позволявайте на малка група фанатични теократи да смаже вашите надежди и мечти. Вие заслужавате по-добро. Вашите деца заслужават по-добро. Целият свят заслужава по-добро", изтъква министър-председателят.

препоръчано

"Всеки ден виждате режим, който ви подчинява, правите пламенни речи за защита на Ливан, защита на Газа. И все пак всеки ден този режим потапя нашия регион все по-дълбоко в мрак и по-дълбоко във война", обърна се министър-председателят към гражданите на Иран.

Във видеоизявлението на английски език, той продължи да изтъква военната мощ на Израел и неотдавнашните убийства на терористични лидери.

"С всеки изминал момент режимът ви приближава вас, благородния персийски народ, към бездната", казва той. "По-голямата част от иранците знаят, че техният режим не се интересува ни най-малко от тях. Ако го беше грижа, ако го беше грижа за вас, щеше да спре да пилее милиарди долари за безполезни войни в Близкия изток. Това ще започне да подобрява живота ви. Представете си, ако всички огромни пари, които режимът пропиля за ядрени оръжия и чуждестранни войни, бяха инвестирани в образованието на вашите деца, в подобряването на вашето здравеопазване, в изграждането на инфраструктурата на вашата нация, вода, канализация, всички други неща, от които се нуждаете. Представете си това", продължи Нетаняху. 

"Когато Иран най-накрая е свободен, а този момент ще дойде много по-рано, отколкото хората си мислят, всичко ще бъде различно", обеща той на иранците. "Нашите два древни народа, еврейският народ и персийският народ, най-накрая ще бъдат в мир. Нашите две страни, Израел и Иран, ще бъдат в мир", подчерта министър-председателят на Израел.

"Когато този ден настъпи, терористичната мрежа, която режимът изгради на пет континента, ще бъде банкрутирана, разбита. Иран ще процъфтява както никога досега. Глобални инвестиции. Масов туризъм. Блестяща технологична иновация, базирана на огромните таланти, които съществуват в Иран. Това не звучи ли по-добре от безкрайна бедност, репресии и война?", пита риторично Нетанюху във видеото, адресирано до народа на Иран.

Накрая Нетанюху завършва така: "Не позволявайте на малка група фанатични теократи да смаже вашите надежди и мечти. Вие заслужавате по-добро. Вашите деца заслужават по-добро. Целият свят заслужава по-добро. Знам, че не подкрепяте изнасилвачите и убийците на Хамас и Хизбула, но вашите лидери го правят. Вие заслужавате повече. Народът на Иран трябва да знае – Израел стои с вас. Нека заедно знаем бъдеще на просперитет и мир".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК