НЕУМОРНИ! Вегани отново на протест срещу убийството на животни

Животът днес

НЕУМОРНИ! Вегани отново на протест срещу убийството на животни

6593
на 31.08.2017
НЕУМОРНИ! Вегани отново на протест срещу убийството на животни
Автор:   ПИК


Вегани излязоха на протест срещу убийството на животни. Причината за недоволството обаче не е консумацията на месо, а убийството на животни, заради кожите им.  Организатор на протеста пред земеделското министерство е сдружение „Български вегански съюз“.
 
Вегани излязоха на протест срещу убийството на животни заради кожите им. Природозащитниците показаха своето недоволство пред Министерството на земеделието, храните и горите.
 
"Ние сме тук, за да покажем гражданската си позиция, да изразим нашия гняв, защото две години продължават да се отглеждат незаконно американски норки в две ферми в България. Това са две години и всички институции тотално игнорират нашите сигнали, нашите становища, сезираме всякакви институции, но никакъв резултат. Миналата седмица, а преди това сме били стотици пъти. Искаме да бъде спазен законът и тези незаконни ферми да бъдат закрити", председателят "Български вегански съюз" Никола Донев.
 
Освен заради нехуманното отношение към животните, веганите са недоволни и от опасностите, които крият за нашата природа американските норки:
 
"Ако това нещо се случи, ще последва същото, което се случи в Северна Гърция. Избягали американски норки, които унищожават популация на всякакви други животни в окръг от няколко километра. Освен това има и нахапани деца в Северна Гърция, а тези животни са носители на всякакви вируси", допълни той.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 184
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това