Нечуван студ скова Египет

Африка

Нечуван студ скова Египет

8804
на 26.01.2022
Нечуван студ скова Египет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Прочутият с меките си зими Египет в момента преживява относително студена вълна с най-ниските температури от десет години.

препоръчано

Тя се отличава не само с показанията на термометрите, но и с продължителния период на застудяването - близо месец, обяснява за в. "Ал Ахрам" професорът по климатология в Университета в Загазиг Али Котаб.

"Египет е свидетел на много студено време през деня и слана през нощта за почти един месец. Преди страната е преминавала през студени вълни в продължение на само между два дена и една седмица", обяснява експертът.

Според Котаб нестабилното време е свързано с климатичните промени, чийто ефект не се ограничава единствено с високи температури.

"Климатът в Египет напоследък е необичаен с по-студените си зими и лета с жеги като в Персийския залив", отбелязва той.

Тазгодишният зимен сезон се отличава с повтарящи се застудявания, като в някои области валя сняг - нещо необичайно за африканска държава.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК