Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш

ШАРЕН СВЯТ

Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш

1994
на 19.01.2021
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
Автор:   ПИК

Без съмнение, несподелената любов, е едно от най-болезнените неща, които можете да изпитате. Няма значение дали партньорът ви е спрял да ви обича, или просто не е достатъчно. Или пък обичате някого, който не ви обича. Чувството е еднакво неприятноо и ви „убива“. Освен, че не можете да контролирате емоциите си, започвате и да се чудите защо този човек не ви обича. И в същото време се надявате, че някой ден това ще се промени, макар дълбоко в себе си да знаете, че никога няма да стане. Не е лесно да се справиш с едностранната любов. Всеки, който я е изпитал го знае. По-трудно е обаче да я превъзмогнеш по възможно най-безболезнения начин.

препоръчано

Ето 10 начина, които ще ти помогнат:

Признай чувствата пред себе си 

Първата стъпка за решаването на какъвто и да е проблем, е признаването му. Първо и най-важно е да спреш да бягаш от чувствата си, да спреш да се правиш, че ги няма. Това няма да ги накара да изчезнат. Да обичаш някой, и той да не те обича, не е нещо срамно. Вместо да потискаш емоциите си, бъди напълно честен със себе си за всичко.

Не трупай всичко в себе си

Когато обичаш някого дълго време, да го превъзмогнеш и да продължиш е всичко друго, но не и лесно. Затова не трябва да го правиш сам. Няма нищо лошо или срамно в това да поискаш помощ. Да споделиш с човек, който го е грижа за теб, да поискаш съвет. Винаги можеш да разчиташ на хората, които те обичат.

Погледни на нещата положително

Не се отчайвай, не е дошъл края на света. Почти всеки човек преминава през това. Ще ти мине бързо, макар да не ти се струва така в този момент. Всичко минава рано или късно. Времето лекува всички рани, ще направи същото и с твоите. Трябва само да вярваш в собствената си сила.

Приеми ситуацията

Следващата стъпка е да приемеш суровата истина, колкото и да боли. Трябва да спреш да мислиш какво се е случило в миналото или какво е можело да стане в бъдещето. Ти живееш в настоящето, и точно сега този човек не те обича. Спри да чакаш нещо да се промени и се концентрирай върху преживяването на болката, която чувстваш.

Не вини никой за ситуацията

Не търси виновен. Не можеш да накараш някой да те обича насила, както и да се насилиш да спреш да обичаш някой.

Дай си време да „оздравееш”

Това е процес, който отнема много енергия, време и усилия. Не очаквай да стане за един ден. Не се преструвай, че си добре, а излей емоциите си. Ако ти се плаче, плачи. Ако ти се вика, викай. Дай си време.

Прекъсни всички връзки

Трябва да се сбогуваш и да прекратиш всякакъв контакт с този човек, дори да е болезнено. Никога няма да го преживееш, ако поддържате връзка. Блокирай го в социалните мрежи, изтрий номера му, избягвай местата, където ходи.

Отърви се от всичко, което ти напомня за този човек

Изхвърли всичко, което ти напомня за него. Снимки, подаръци, всичко. Това е начина да го премахнеш от сърцето и ума си.

Помисли за хубавите страни

Погледни на това като хубаво нещо. Преживяване, което ще те направи по-силна, и ще ти даде ценен урок.  Ще те научи винаги да обичаш повече себе си.

Радвай се на живота и прави онова, което те прави щастлива

След като си взела всички мерки, за да преживееш тази болезнена ситуация, е време да се фокусираш върху нещо друго. Намирай си развлечения постоянно и няма да имаш много време да мислиш за болката. Прави онова, което те прави щастлива и се наслаждавай на всеки момент от живота си.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това