НЕ МЕ ЛИ Е СТРАХ ДА ГОВОРЯ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА. Или как Виктор Николаев сваля Борисов зад гърба на собственика си Домусчиев

Политика

НЕ МЕ ЛИ Е СТРАХ ДА ГОВОРЯ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА. Или как Виктор Николаев сваля Борисов зад гърба на собственика си Домусчиев

250891
на 09.04.2019
НЕ МЕ ЛИ Е СТРАХ ДА ГОВОРЯ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА. Или как Виктор Николаев сваля Борисов зад гърба на собственика си Домусчиев

Случи ми се нещо странно.

препоръчано

От 20 години ходя по телевизии, говоря всякакви неща по всякакви въпроси. Вече и сам на себе си омръзнах.

Тази сутрин ме поканиха в "БГ он еър" по темата с корупционните скандали във властта. Разказах накратко за евтините апартаменти на Румен Радев, за мълчанието около имотите на президента в големите медии, припомних лобирането му за Грипените, неяснотите около трудовите договори на съпругата му Десислава Генчева във ВВС, очевидната симбиоза между държавния глава и лидерката на опозиционната БСП…

Накрая обобщих: Г-н президентът няма морално право да свиква съвети за корупция, тъй като е част от проблема. Време е да се оттегли доброволно от поста си и да бъде разследван от компетентните органи. Както вече постъпиха Цветанов, Цачева, Пламен Георгиев.

След края на участието ми заваляха обаждания и съобщения през фейсбука. Неудобно ми е да ги цитирам, но ще го направя, за да ви се изясни ситуацията:

„Поклон, браво на вас, един истински мъж, как дръзнахте, най-после един да го каже, не ви ли е страх…“

Не ме ли е страх?! Как дръзнах?!

За какво става дума всъщност? Какво толкова съм направил – изрекох гласно лесно проверими и общодостъпни факти. От какво трябва да ме е страх?

Това не е никаква храброст, а нормално артикулиране на истината.

Защо обаче хората около мен са толкова потресени, че съм си позволил да критикувам президента? Защо ме карат да се чувствам като дисидент по Бай-Тошово време? Толкова ли е опасно и страшно един журналист да говори против държавния глава? Какво може да ми се случи?

Нали все пак президентът има представителна власт, нали БСП е опозиция – такова геройство ли е да изнасяш на бял свят аферите им? Избирателно ли трябва да громим политиците, има ли недосегаеми и абсолютно чисти сред тях?

Да не би управлението в държавата да се е сменило без да съм усетил? Да не би нещо да съм пропуснал и г-н Радев да е успял в преврата си?

Странно, парадоксално.

…Но пък хич не е странно, ако се загледаш внимателно в новините и публицистиката на двете тъй наречени „големи“ телевизии – БТВ и Нова. Там се държат като радиоточката на ОФ в първите дни след Девети септември 1944.

Бой по класовия враг! Бой по злодеите от ГЕРБ и техните апартаменти, по злодея от КОНПИ Пламен Георгиев и терасата му, по прокурорите и полицията…

И нито дума за реципрочния проблем – евтините апартаменти на Румен Радев и жилището на върховния съдия Лозан Панов!

Истината е, че информационната среда е тотално овладяна от симбиозата БСП –  Костовистка десница (Да, България, ДСБ) – „Капитал“. На практика ролите са разменени – в медиен план ГЕРБ са излезли в опозиция и безволево се подлагат на кръстосан огън от всички посоки.

Какво се случва, да речем, в Нова телевизия, купена наскоро от г-н Домусчиев.

Всеизвестно е, че г-н Домусчиев е близък до премиера Борисов. Шеф на КРИБ, собственик на най-силния футболен отбор, уважаван предприемач, който си партнира активно с правителството.

Ала неговата телевизия ежедневно ругателства срещу същото това правителство в картелно съучастие с уж конкурентната БТВ?!

Каква може да е причината? Нима г-н Домусчиев не успява да наложи авторитета си на собственик и да промени редакционната политика…

Или журналистите от нюзрума му правят бойкот, вдигат си цената, чакат да бъдат уволнени, за да се изкарат репресирани? А г-н Домусчиев се смее да ги пипне с пръст, за да не му скочат…

Каквато и да е историята, е повече от абсурдна. И илюстративна за доминацията на „умните и красивите“ джендъри в идеологическата среда.

Тази сутрин Виктор Николаев половин час разпъва на кръст министър Младен Маринов. Човекът отишъл в студиото да сподели притесненията си за бежанската вълна, да говори за границата, за опасностите пред България, но водещият го провокира с тъпи въпросчета за…терасата на Пламен Георгиев?!

„50 000 бежанци може да тръгнат към нас…“, понечва да предупреди Маринов.

„Аааа, кажете сега за терасата на Пламен Георгиев…“, репликира го Николаев с фанатичен плам в очите.

Г-н Домусчиев, това се разигра днес в сутрешния блок на медията ви, ако случайно сте го пропуснали.

Една шепа кресливи грантаджии похищават страната, подменят дневния ред в обществото в услуга на корпоративните цели на Цветан Василев и Иво Прокопиев и в името на жаждата за власт на Румен Радев.

Няма какво да се лъжем – узурпаторите спечелиха битката в медиите. Оттам минава директният път към властта.

Имотите на Радев и Лозан Панов са тема табу.

Табу е Техноимпексът на Корнелия Нинова.

Табу е офшорката на Елена Йончева.

Табу е Каолинът на Иво Прокопиев.

Въпросът е да смачкаме Пламен Георгиев за терасата му, за да овладеем КОНПИ, да махнем запорите върху палатите на Прокопиев, да амнистираме Баневи, Миньо Стайков, Бенчо Бенчев и останалите червени спонсори, да пуснем Иванчева от ареста и да я направим кметица на София.

Плосък, но приложим и реален сценарий –възможен заради твърде либералната и отстъпчива политика на правителството и нерешителността му да се саморазправи с рекетьорите…

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това