НЕ МУ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Доган гази грубо закона, ще го изхвърлят ли от изборите? (ВИДЕО)

Епицентър

НЕ МУ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Доган гази грубо закона, ще го изхвърлят ли от изборите? (ВИДЕО)

214468
преди 20 минути
НЕ МУ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Доган гази грубо закона, ще го изхвърлят ли от изборите? (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Останалият без сараи Сокол за пореден път нагло гази закона. Въпросът е дали от ЦИК ще реагират и ще изхвърлят новоизлюпения земеделец от изборите, или пак ще си затворят очите за нарушенията на Доган и тайфата земеделци около него.

препоръчано

Във видео клип в социалните мрежи Сокола агитира на чужд език. Неговият лик е сложен на листовка на Земеделския Алианс с номер на коалицията, където се говори предизборно на турски език.

Видеото се върти из множество групи в социалните мрежи, алармира сайтът "Неудобните“.

Агитацията на чужд език е сериозно нарушение на българското законодателство, в частност на Изборния кодекс. Глобата, която може да последва, достига до 2000 лева.

През 2015 година една от управляващите тогава партии беше предложила дори и затвор за агитация на чужд език.

Предложението не беше прието, но сега на ход са от ЦИК, които трябва да решат дали Ахмед Доган и дерибеите му да бъдат спрени от участие за изборите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК